Vegaanivallankumous: Kasvibisneksen nousu

Ympäristöystävällisten aloitteiden lisääntyessä yhä useammat ihmiset turvautuvat kasvipohjaiseen ruokavalioon. Huoli kestävyydestä ja terveydestä saa ihmiset ympäri maailmaa tarkastelemaan tarkasti elintapojaan. Tämä ei ole vain markkinarako vaikka. Pienet yritykset ovat aloittamassa ja hyödyntävät tätä suuntausta kehittymällä ympäristöystävällisiksi. Isotkin perinteiset yritykset yrittävät kuitenkin päästä mukaan toimintaan.

Maailmanlaajuisten vegaanimarkkinoiden ennustetaan yltävän 31,4 miljardiin dollariin vuoteen 2026 mennessä. Mieti, kuinka moni pitää itseään vegaaniruokavaliota noudattavana. Vaikka vegaanien määrä on edelleen suhteellisen pieni osa väestöstä, se kasvoi gallupin mukaan 3 miljoonalla vuodesta 2008 vuoteen 2012. Mikä johtaa kulttuurimuutosta?

Vegaanialoitteisiin osallistumisen merkitys
Todisteet viittaavat siihen, että muutos on tulossa nuoremmilta sukupolvilta, jotka asettavat oman terveyden, eläinten hyvinvoinnin ja ilmastonmuutoksen kuluttajatottumustensa kärkeen. Itse asiassa 87 prosenttia Z-sukupolvesta on entistä tietoisempia ympäristöstä, ja Finderin mukaan 35 prosenttia haluaa olla lihaton. Mikä vielä vaikuttavampi vaikka ovat ihmiset, jotka eivät välttämättä ole täysin vegaani, mutta pitäisi itseään flexitarians. Mielipidemittausten mukaan 79 prosenttia tästä sukupolvesta on lihattomia ainakin kerran tai kaksi viikossa. Tämän satunnaista lihansyöjää kuvaavan termin suosio kasvaa. Itse asiassa vaihtoehtoisten lihatuotteiden raportoitu myynti kasvaa 24,5 prosentin vuosivauhtia, kertoo Nielsen Total Food View.

Tähän kehitykseen ovat vaikuttaneet monet tekijät. Z-sukupolvi haluaa ymmärtää ruokatarjontaansa ja on kiinnostunut siitä, miten ilmasto vaikuttaa elämäntapatuotantoon sekä koko toimitusketjuun. He ymmärtävät, että kysyntä saattaa lopulta syrjäyttää tarjonnan ympäristökysymysten vuoksi.

Niiden terveys ja hyvinvointi ovat myös pelissä tekijä. British Medical Journalissa julkaistu tutkimus suositteli lihan ja sokerin kulutuksen vähentämistä 50 prosentilla tavallisen ihmisen ja planeetan terveyden kannalta. Vaikka tämä markkina-alue kasvaa nopeasti, on tilaa innovatiivisille startupeille, jotka ovat valmiita ryhtymään kasvipohjaiseen liiketoimintaan. On monia tapoja, joilla startup – yritykset voivat kasvaa ja hyödyntää tätä trendiä.

Vegaanikonsultointi ja Ateriasuunnittelu
Vegaanipohjainen terveys ja konsultointi tulevat olemaan merkittävä osa markkinaa. Monet ihmiset tai jopa yritykset saattavat haluta ryhtyä kasvissyöjiksi tai vegaaneiksi, mutta eivät välttämättä osaa tehdä tätä kestävällä tavalla. Koulutetut ravitsemusterapeutit ja terveysvalmentajat voivat työskennellä asiakkaiden ja yritysten kanssa tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Auttamalla asiakkaita siirtymään vegaaniseen tai kasvipohjaiseen elämäntapaan, he tarjoavat arvokasta palvelua, joka vie stressin ja ahdistuksen pois prosessista.

Vegaaniverkkoyritykset
Vegaaniksi ryhtyessään moni huomaa tarvitsevansa tukea ruokakauppojen, ateriasuunnittelun, kauneustuotteiden ja jopa vaatteiden löytämisessä. Vaikka he voivat tehdä tutkimusta ja löytää vaihtoehtoja itse, alusta, joka keskustelee vegaanisista aiheista ja luettelee vegaaniyrityksiä, on loistava työkalu. Vaikka voisit myös perustaa yrityksen, joka tarjoaa mitä tahansa näistä palveluista, tech-savvy henkilö voi haluta sen sijaan aloittaa liiketoiminnan, joka yhdistää ihmiset palveluihin ja tuotteisiin, että he tarvitsevat.

Vegaanivaikuttajien nousu
Sosiaalisella medialla on ollut tärkeä rooli tietoisuuden ja veganismin edistämisessä. Brandwatchin tekemän analyysin mukaan veganismi on suosituin ravitsemusaihe, jonka kattaa 54 prosenttia ruokavaikuttajista. Tabitha Brownin, Fearne Cottonin, Kim Kardashianin ja Ariana Granden kaltaiset vaikuttajat ovat kaikki vegaaneja, joilla on suuret seuraajat. Tämän seurauksena globaali yhteisö kasvaa ympäristössä, jossa globaaleista asioista keskustellaan ja osallistutaan sosiaalisen median kautta.

Vegaanien Talouskasvu
Jos ajatellaan esimerkiksi kasvipohjaista maitoa, on selvää, että veganismi ei ole vain noussut maailmanlaajuiseksi keskusteluksi, vaan se voi myös korvata perinteisen lehmänmaidon käytön seuraavan vuosikymmenen aikana. AT Kearneyn raportin mukaan vuoteen 2040 mennessä 60 prosenttia lihasta ei ole enää peräisin eläimistä vaan viljellystä lihasta tai kasvipohjaisista vaihtoehdoista. Mutta vaikka ruoka muokkaa markkinoitamme ja jopa kulttuuri-identiteettiämme, on selvää, että tämä kokonaisvaltainen muutos vaikuttaa elämäntapamme ja planeettamme joka kolkkaan.

Kun se tulee liittyä tähän kansainväliseen trendiin, taivas on rajana. Näillä markkinoilla ei ole pulaa mahdollisuuksista. Koska vastuullisuudesta on kiinnostunut enemmän ihmisiä kuin koskaan aiemmin, yrittäjät ja startup-yritykset voivat hyötyä kestävän kehityksen huomioimisesta liiketoimintasuunnitelmassaan. Ympäristöystävällisestä liiketoiminnasta voi olla vain hyötyä ja se voi tuoda suuremmat markkinat.