Onko uusi koti parempi sijoitus kuin vanha Koti?

Ask Brian on kiinteistöasiantuntija Brian Klinen viikoittain julkaisema kolumni. Jos sinulla on kysymyksiä kiinteistösijoittamisesta, DIY: stä, kodin ostamisesta/myymisestä tai muista asuntotiedusteluista lähetä kysymyksesi osoitteeseen [email protected]

Q1. Sara ja Greg St. Cloud MN: Hei Brian, kysymyksemme saattaa tarvita apua avioliittoneuvoja, mutta se on kiinteistöihin liittyvät joten ajattelimme kysyä hyviä ja huonoja puolia ensin. Olemme myöhään 20s ja ovat säästäneet ostaa kotiin, koska ennen menimme naimisiin 2 vuotta sitten. Puhuimme paljon perheen perustamisesta ja pihan hankkimisesta lapsille, mutta emme puhuneet paljoakaan siitä nimenomaisesta talosta, jonka halusimme, ennen kuin vasta äskettäin. Emme voisi olla kauempana siitä, mitä haluamme kodista. Haluan viehättävän vanhemman kodin, ehkä 1920-luvulta, ja Greg haluaa uuden kodin, jossa on kaikki modernit mukavuudet ja uutta teknologiaa. Mitkä ovat edut ja haitat kunkin?

A1. Hei, Sara ja Greg. Ensinnäkin, en ole avioliittoneuvoja (kahdesti eronnut), joten vastaan vain kiinteistönäkökulmasta. Asunnon ostaminen on niin henkilökohtainen valinta, että sinun täytyy löytää toinen tapa selvittää se.

Hyvät ja huonot puolet riippuvat todella mahdollisuuksistasi ja mieltymyksistäsi. Vanhemmat kodit maksavat yleensä vähemmän, mutta ne voivat olla paljon kalliimpia ylläpitää ja kalliita remontoida, jos niille ei ole tehty suurta kasvojenkohotusta muutamaan vuosikymmeneen. Silti on etuja, kuten vanhemmat kodit ovat usein paljon suurempia paljon ja jopa pinta-ala. Vanhemmissa kodeissa on kypsä maisemointi (joka voi vaatia vakavaa karsimista), kun taas uusissa kodeissa ei ehkä ole maisemointia, varsinkaan takapihalla ei mitään.

Jos ostat upouusi, sinulla on useita pohjapiirroksia valita, voi valita värit, ja on joitakin sananvaltaa moderni laitteet, jotka tulevat sen mukana. Vaikka DIY maalausprojekti vanha talo on suhteellisen edullinen, päivittäminen nykyaikaisiin laitteisiin voi helposti maksaa $30k $40k. muista, että useimmat nuoret parit ovat hieman käteistä rahapulassa vuoden kaksi ostettuaan ensimmäisen kodin. Saatat joutua elämään vanhojen laitteiden kanssa jonkin aikaa. Jo ennen kuin pääset laitteisiin, varmista, että tiedät, mitä yleishyödyllisissä järjestelmissä tapahtuu. 1920-luvun taloissa oli vaaralliset sähköjärjestelmät, mutta suurin osa niistä oli uusittu vuosikymmeniä sitten. Haluat myös tietää ikä ja kunto LVI, LVI, katto, perusta, mahdollisesti vesikaivo ja septinen, jne. Jos näitä on päivitetty ja huollettu vuosien varrella, sinulla ei todennäköisesti ole ongelmia. Haluat silti hyvän kodin Takuusuunnitelman. Upouusi kodeissa ei pitäisi olla ongelmia näiden järjestelmien ja pitäisi tulla takuu rakentaja.

Nykyaikaiset mukavuudet ovat yleensä iso juttu vanhempien kotien kanssa. Älä odota TV Kaapeli pistorasiaan joka huoneessa ja luultavasti löytää vähemmän pistorasioita kuin olet tottunut. Voit enimmäkseen unohtaa internet -, surround-ääni-ja turvajärjestelmän kaapelit, jotka on haudattu seiniin (ajattele langattomuutta remontin yhteydessä). Silti, jos suunnittelet suurta päivitystä, voit teettää nämä omien mieltymystesi mukaan ja silti niissä on tukevan vanhan kodin eleganssia.

On muitakin asioita, joita haluat harkita. Vanhemmissa kodeissa on joskus alhaisempi kiinteistövero, koska niiden arvo on pienempi ja ehkä naapuruston takia. Naapurustossa on lähes varmasti täysin kehittynyt, mikä tarkoittaa, että se ei todennäköisesti kokea kasvua ja muutoksia, jotka voivat tulla uuden kehityksen.

Kyse on vaihtokaupoista. Ajan koetuksella olleissa vanhemmissa kodeissa on laadukasta ja ajatonta kauneutta, jota uudisrakentamisesta ei löydy. Toisaalta uudemmissa taloissa noudatetaan tiukempia standardeja, kuten paloturvallisuutta ja energiatehokkuutta. Uudemmissa kodeissa on kuitenkin yleensä vaneripäällyste vanhan massiivipuun sijaan. Monissa uusissa kodeissa on vuosien mittaan vedetty tuo viilu takaisin, jotta se paljastaisi huonokuntoiset rakennusmateriaalit tai huonon työn.

Sara ja Greg, Toivottavasti tämä auttaa teitä ymmärtämään –uuden V – vanhan kodin hankinnan suuret erot. Lopulta se on iso päätös, jonka kanssa elät monta vuotta.