Nopeimmin kasvavat vihreät startupit 2021

Ongelma
Ekologia on yksi 2000-luvun polttavimmista ongelmista. Useammin kuulemme vaatimuksia luonnon säilyttämisestä ja ekologian säilyttämisestä. Yhteiskunnalliset yrittäjät yrittävät luoda teollisuutta, joka voi patistaa ihmiskuntaa ratkaisemaan globaaleja ympäristöongelmia. Monet yritykset menevät vihreäksi tavoitteenaan olla aiheuttamatta paljon haittaa ympäristölle. Jotkut tekevät sen herättääkseen asiakkaiden huomion brändiinsä. Mutta kaikesta tästä huolimatta ekologia todella tarvitsee perustavanlaatuisesti uusia ratkaisuja innovaatioiden ja teknologioiden puolelta.

Vihreät startupit ovat todella vallanneet maailmaa viime vuosina. Vaihtoehtoisten energialähteiden käytöstä kierrätykseen-kaiken tämän tekevät vihreät startupit. Monissa maissa vihreät liikkeet eivät ole vielä kehittyneet tai valtiolta ei ole saatu riittävää tukea.

Meidän kaikkien pitäisi ymmärtää, että jokainen on vastuussa planeettamme tulevaisuudesta. 2000-luvulla olemme tottuneet delegoimaan päivittäisiä rutiineja. Esimerkiksi papereiden kirjoittaminen, mutta sitten itsemme kyseenalaistaminen: ovatko esseekirjoituspalvelut eettisiä. Täällä tilanne on aika yksinkertainen, ihmiset luulevat hallituksen olevan vastuussa, vihreät liikkeet ovat vastuussa, mutta tosiasia on, että me kaikki olemme siinä mukana. Meidän on pidettävä huolta planeetastamme ja sovellettava nykyaikaisimpia ratkaisuja. Tässä artikkelissa nostamme esiin vuoden 2021 nopeimmin kasvavat vihreät startupit.

Fuergy
Seuraava vihreä startup on vuonna 2018 perustettu Slovakialainen Fuergy. Startupin tehtävänä on muuttaa sähkön käyttöä ja jakelua. Ja myös vauhdittaa siirtymistä vaihtoehtoisten energiamuotojen käyttöön. Fuergy-ratkaisut perustuvat tekoälyyn. Yksi heidän tuotteistaan on Brainin tekoälyllä toimiva laitteistosuunnittelu. Tämän ratkaisun avulla ihmiset voivat optimoida energiankulutustaan ja vähentää kustannuksia.

Monien käyttäjien onkin vaikea keksiä, miten vaihtoehtoisia ja kannattavampia energialähteitä voitaisiin käyttää. TEKOÄLYTEKNOLOGIAN avulla toimiva Fuergy ratkaisee kaikki käyttäjiensä ongelmat ja tarjoaa enemmän laidunten ja vihreän energian käyttötapauksia.

Markkinoilla on jo useita suuria startup-yrityksiä, jotka toimivat tällaisten teknologioiden kanssa. Esimerkiksi Australian Power Ledger käyttää lohkoketjuteknologiaa sähkön kauppaamiseen ja mainitsee usein parhaan salauslompakon tärkeyden.

Facedrive
Facedrive on kanadalainen vuonna 2016 perustettu yritys. Heidän bisneksensä on ensisijaisesti karenssien jakamista. Yhtiö keskittyy kestävään liikenteeseen ja on sitoutunut maapallon pelastamiseen. Facedrive on sitoutunut pienentämään hiilijalanjälkeään. Kuljettajat voivat valita sähkö -, hybridi-tai kaasuauton, yhtiön verkkosivuilla kerrotaan.

Facedriven tehtävänä on tukea kestävää kaupunkikehitystä. Se määrittelee uudelleen ihmisten ajattelutavan päivittäistavarakuljetuksista, matkustamisesta ja verkkokaupasta. Startup ymmärtää täysin kestävän kehityksen merkityksen. Yhtiön perustamisesta lähtien tärkein tavoite on ollut kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Siksi Facedrive edistää puiden viljelyä jokaisella ajokerralla. Esimerkiksi vuonna 2019 yhtiön aloitteesta istutettiin yli 4 000 puuta.

Käyttöprosessi on hyvin yksinkertainen. Yrityksellä on kaksi sovellusta, toinen asiakkaille ja toinen kuljettajille. Sovelluksen algoritmit laskevat kullekin matkalle likimääräiset CO2-päästöt. Tämän seurauksena se osoittaa vastaavan arvon. Lisäksi, jos käytät sovellusta kuljettajana, niin sinulla on mahdollisuus valita sähköautoja, hybridiautoja tai perinteisiä autoja. Käyttömaksu lasketaan myös käytetyn ajoneuvon ympäristöystävällisyyden perusteella.

Northvolt
Northvolt AB on vuonna 2016 perustettu ruotsalainen startup-yritys. Yritys on erikoistunut sähköautojen litiumioniakkujen tuotantoon. Startupin takana on kaksi entistä Teslan työntekijää. Startup-idea on samankaltainen kuin Fuergylla. Yhtiön painopisteenä on siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin. Tätä varten yhtiö harjoittaa ympäristöystävällisten litiumioniakkujen tuotantoa. Lisäksi tällaisia akkuja toimitetaan Siemensille tai BMW: lle.

Startup keräsi hiljattain miljardi dollaria. Pian Northvolt saa käyttöönsä Northvolt Ett gigawattin akkutehtaan, jota suunnitellaan arvokkaaksi jätteenkäsittelyrakennukseksi. Kuten monet tietävät, Ruotsi on edelläkävijä tällä alalla ja jopa ostaa jätteitä kierrätykseen muista maista.

Apinatieteet
Seuraava startup, josta haluaisimme kertoa, on vuonna 2012 perustettu kalifornialainen yritys. Startupin tavoitteena on pidentää hedelmien käyttöikää käyttämällä mautonta syötävää kasvikuorta. Tämä prosessi perustuu siihen, että hedelmään lisätään uutetuista materiaaleista valmistettu mauton suojakerros. Se säilyttää kosteuden eikä päästä happea läpi. Näin hedelmä pysyy tuoreena pidempään.

Apeel Sciences on varma, että hedelmät luonnon kuoria kuten sitruunat, omenat, jne. pysy tuoreena paljon kauemmin kuin kuorettomat. Siksi mansikat eivät säilytä kaunista ja maukasta ulkonäköään pitkään verrattuna appelsiiniin. Tämä ratkaisu on ehdottoman innovatiivinen elintarviketeollisuudessa. Keskimäärin tämän keinotekoisen kerroksen ansiosta hedelmät säilyttävät tuoreutensa 2 kertaa pidempään.

Pohjanoteeraus
Viimeisten 10 vuoden aikana ihmiset ovat alkaneet ajatella yhä enemmän ekologiaa. Tietenkään nämä startupit eivät taistele vain maapallon ympäristön suojelemiseksi, vaan myös suuryritykset osallistuvat siihen. Monet ovat jo asettamassa määräaikoja, joihin mennessä he haluaisivat vähentää ilmaston lämpenemisestä aiheutuvia hiilipäästöjään. Mieti sitä ja mieti nopeimmin kasvavien vihreiden startupien tarjoamia tuotteita.