Miten agentit voivat luoda Kiinteistöblogin

Orbit median vuoden 2019 Blogitutkimuksen mukaan 81 prosenttia bloggaajista kertoo saavansa sisällöstään positiivisia tuloksia. Ottaa blogi ajaa enemmän tuloksia kuin muut markkinoinnin muodot.

Kiinteistöblogin luominen antaa välittäjille mahdollisuuden tuoda lisäarvoa asiakkaidensa elämään arkiliiketoiminnan ulkopuolella. Sisältö ei ainoastaan auta agentteja houkuttelemaan liidejä, mutta se voi myös auttaa heitä kouluttamaan kohdeyleisöään ja perustamaan kiinteistöbisneksensä luotettavaksi ajatusjohtajaksi. Agentit saattavat esimerkiksi luoda kohdealueeseen liittyvää sisältöä, joka osoittaa heidän osallistumisensa yhteisöön sekä paikallisen asiantuntemuksensa.

Kiinteistöblogin aloittaminen voi olla agenteille pelottavaa. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla stressaava tehtävä.

Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten agentit voivat luoda tuloksia ajavan kiinteistöblogin.

Kiinteistöblogin perustaminen
On olemassa muutamia asioita agents täytyy harkita ennen aloittamista, kuten missä isännöidä bloginsa, mitä aiheita käsitellä, kuinka usein lähettää, ja yleinen parhaat käytännöt sisällön luomiseen.

Valitse bloggausalusta
Kiinteistöblogia aloittavien agenttien ensimmäinen askel on valita alusta. Agentit, joilla on olemassa verkkosivuilla voi olla kyky lisätä blogiin. Jos heidän web-isäntä ei sisällä sitä, he voivat valita erillisen alustan yhteyden niiden verkkosivuilla. On olemassa lukuisia vaihtoehtoja, joista valita, ja agentit voivat tutkia, mikä foorumi voisi olla paras heille.

Esimerkiksi WordPress on yksi suosituimmista bloggaamisen alustoista. Se on helppokäyttöinen, mikä on hyödyllistä tekijöille, joilla ei ole aiempaa bloggauskokemusta. Se tarjoaa myös erilaisia malleja ja asetteluja luoda visuaalisesti blogi. Muita vaihtoehtoja alustoille ovat Wix, Blogger, Squarespace ja Medium.

Päätä, mitä aiheita käsitellään
Kalenterin katsominen voi olla erinomainen tapa agenteille aloittaa ideoiden ideoiminen kiinteistöblogiaan. Blogin tulisi sisältää sisältöä, josta on hyötyä asiakkaille. Vaikka jotkut aiheet ovat mielenkiintoisia, agenttien tulisi aina kysyä, tuoko tämä viesti lisäarvoa kohdemarkkinoilleni? Jos asiamies on keskittynyt liikekiinteistöihin, asuntomarkkinoista kirjoittaminen ei hyödytä heidän asiakkaitaan.

On olemassa useita muita tapoja agents voi keksiä sisältöä ideoita:

Pidä muistikirja tai note-taking app kirjoittaa ylös ideoita, jotka tulevat mieleen, kun liikkeellä tai asiakkaiden kanssa.
Selaa muita kiinteistöblogeja inspiraation saamiseksi. Agentit voivat kirjoittaa samoista aiheista, mutta laittaa pyörityksensä aiheeseen.
Harkitse heidän useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja kirjoittaa blogikirjoitus vastata jokaiseen.
Etsi trendikkäitä kiinteistöaiheita sosiaalisesta mediasta.
Kiinteistönvälittäjien pitäisi olla varmoja luoda ”ikivihreä” sisältöä. Ikivihreä sisältö on relevanttia ympäri vuoden, ja agentit voivat päivittää ja uudelleenkäyttää tämäntyyppistä sisältöä määräajoin.

Sisältöideoiden ideointi vaatii aikaa ja vaivaa. Arvokkaiden aiheiden keksiminen auttaa kuitenkin tekemään prospektien elämästä helpompaa ja rakentaa luottamusta agenttien ja asiakkaiden välillä.

Luo sisältöaikataulu
Agenttien tulisi julkaista blogeissaan säännöllisesti sisältöä uusien kävijöiden houkuttelemiseksi. Olipa he päättävät lähettää kerran viikossa tai kerran kuukaudessa, johdonmukaisuus on tärkeää. Agenttien on määritettävä, kuinka paljon aikaa he voivat realistisesti omistaa blogikirjoitusten kirjoittamiseen.

Lähettäminen yksi tai kaksi kertaa viikossa on kohtuullinen tavoite. Jos agenteilla on aikaa, HubSpot suosittelee julkaisemaan uutta sisältöä kolmesta neljään kertaa viikossa verkkoliikenteen lisäämiseksi tai yhdestä kahteen kertaa viikossa, jos päätavoitteena on lisätä bränditietoisuutta. Tämä voi olla liian aikaa vievää monille tekijöille, mutta onneksi on olemassa sisältömarkkinointivaihtoehtoja, jotka voivat auttaa.

Parhaat käytännöt blogikirjoitusten kirjoittamiseen
Kiinteistöblogia luodessaan agenttien on kirjoitettava laadukkaita blogikirjoituksia. Heidän tulisi olla varmoja siitä, että he luovat sisältöä, joka on vangitsevaa, tiivistä ja helposti luettavaa.

Tässä muutamia parhaita käytäntöjä agenttien tulisi harkita kirjoittaessaan sisältöä:

Pidä otsikot lyhyinä ja tarttuvina, rajoittaen ne 10 sanaan tai vähemmän, jos mahdollista.
Käytä tarvittaessa lyhyitä kappaleita ja bullet-pisteitä, jotta sisällön selaaminen on helppoa.
Tarjoa yksi pääidea jokaiselle viestille.
Kirjoita ääni, joka on aito ja ainutlaatuinen heille erottua.
Lisää kuvia blogikirjoituksiin. Kuvia sisältävät artikkelit saavat enemmän katselukertoja kuin ne, jotka eivät.
Anna yksi selkeä kehotus toimia lopussa jokaisen blogikirjoitus.
Ole yhdenmukainen virkojen keskimääräisen sanamäärän kanssa-tämä voi vaihdella missä tahansa 500-1,000 sanaa.
Kiinteistöblogin avulla kasvattaa liiketoimintaa
On olemassa lukuisia etuja tekijöille, jotka oppivat aloittamaan ja hallita kiinteistöblogi. Sen lisäksi, että se voi auttaa tärkeässä tehtävässä luoda online-läsnäolo, se voi myös auttaa agentteja rakentamaan luottamusta ja uskottavuutta asiakkaiden ja näkymien kanssa. Luomalla kiinteistöblogin, välittäjät voivat erottautua kilpailijoistaan ja kasvattaa liiketoimintaansa eksponentiaalisesti.