Mikä on Bitcoinin todellinen ympäristövaikutus?

Bitcoinin arvo nousi yli 50 000 dollarin helmikuussa 2021. Vaikka se on ailahteleva, sen suosio on kasvanut viime vuosina. Monet ihmiset väittävät, että se tulee olemaan tulevaisuuden rahoituksen takia tämän sen suosio.

Olemme puhuneet siitä, miten bitcoin voi olla suuri edistää kestävää elämäntapaa. Toiset väittävät, että sen kasvu vaikuttaa kielteisesti ympäristöön. Mutta onko väite valuutan ympäristövaikutuksista totta? Alla on keskustelu siitä, miten tämä kryptovaluutta vaikuttaa ympäristöön.

Miten tämä Kryptovaluutti vaikuttaa ympäristöön?
Tutkimusten mukaan Bitcoin kuluttaa 0,34 prosenttia koko tuotetusta sähköstä, mikä vastaa enemmän Argentiinassa kulutettua sähköä. Jotta ymmärtäisit enemmän, Bitcoinin kuluttama energiamäärä on enemmän kuin se energia, jota tarvitaan kaikkien Yhdistyneen kuningaskunnan teepannujen virransyöttöön 19 vuoden ajan. Mutta miksi Bitcoin kuluttaa kaiken tämän energian?

Kaikki palaa siihen, että se on virtuaalivaluutta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sitä ohjataan massiivisella tietokoneverkolla. Bitcoinin kaivostyöläiset käyttävät näitä tietokoneita saadakseen palkkion Bitcoinista. Koska nämä tietokoneet käsittelevät jopa viisi tapahtumaa sekunnissa, ne tarvitsevat paljon energiaa toimiakseen. Mutta vaikuttaako tämä kielteisesti ympäristöön?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu eri maiden energiapolitiikasta eikä Bitcoinin ohjelmistoarkkitehtuurista. Esimerkiksi Kanada tuottaa suuren osan sähköstään vesivoimalla. Yksi sen provinsseista, Quebec, tuottaa 95 prosenttia sähköstään vesivoimalla, ja sähkön hinta siellä on alhainen. Tämän seurauksena maan hiilijalanjälki on pieni ja siten vähemmän kielteinen vaikutus ympäristöön.

Toinen esimerkki on Islanti. Bitcoin kaivostyöläisten mielestä paikka on suotuisa alhaisten lämpötilojen ja alhaisten sähkökustannusten vuoksi. Tämä valtio tuottaa suuren osan sähköstään geotermisistä lähteistä. Kaasu-tai hiilivoimaloihin verrattuna geotermiset lähteet päästävät vähemmän hiiltä, joten ne eivät vaikuta negatiivisesti ympäristöön.

Miksi Bitcoinin Louhinta On Ympäristöystävällistä
Fiat-valuutta tarvitsee muun muassa rahan painoresursseja, ihmisiä valvomaan sen jakamista, petospalveluita. Kaikki tämä kasvattaa ympäristöjalanjälkeä. Kääntöpuolena Bitcoinin lisääntynyt käyttö voi pienentää tätä jalanjälkeä. Joka tapauksessa Bitcoinia käytettäessä tarvitaan vain tietokoneita, Internetiä ja sähköä.

Bitcoinin käytön lisääntyminen vähentää myös paperisaastetta. Ajattele asiaa näin, Kun käytät Bitcoinia, tarvitset Bitcoin-lompakon etkä pankkikonttoria. Käytät tätä lompakkoa saadaksesi kaikki keskeiset tiedot, jotka saisit pankkikonttorista. Tämän vuoksi sinun ei tarvitse mennä pankkikonttoreihin saadaksesi paperisia tiliotteita aina, kun tarvitset avaintietoja. Näin ollen paperia menee hukkaan vähemmän ja ympäristön saastuminen vähenee.

Se, että Bitcoin tekee kulutuksesta kallista, tekee tästä kryptovaluutasta ympäristöystävällisen. Mitä tämä tarkoittaa? Kun katsot Bitcoinin hintakaaviota, huomaat, että Bitcoin on deflatorinen valuutta. Siksi, olet valmis käyttämään fiat valuuttaa, koska se on inflatorinen ja säästää Bitcoin. Jos olet Bitcoin kaivosmies, et osta ei-olennaisia asioita tämän vuoksi. Tämän seurauksena energiaa kuluu vähemmän, ja niiden asioiden määrä, jotka heitetään pois, koska ne eivät ole välttämättömiä, vähenee.

Bitcoinin louhinta kannustaa kaivosmiehiä myös etsimään uusiutuvaa energiaa, sillä heidän tekemiensä laskelmien määrä riippuu sähköstä. Tämä on yksi Bitcoinin suurista eduista ympäristölle. Nykyisin halvimmat tavat tuottaa tätä sähköä ovat vesivoimalla ja aurinkoenergialla. Nämä lähteet tuottavat myös ylimääräistä sähköä, mikä voi alentaa uusiutuvan energian tuotantokustannuksia. Siksi Bitcoinin nousu edellyttää vesivoima-ja aurinkovoiman tuotannon lisäämistä.

Bitcoinilla menee nykyään aika hyvin. Monet ihmiset ovat enemmän kuin valmiita sijoittamaan tähän virtuaaliseen kryptovaluuttaan. Sen on kuitenkin väitetty vahingoittavan ympäristöä. Väite liittyy siihen, kuinka paljon energiaa kuluu, kun tätä kryptovaluuttaa louhitaan. Kaikki riippuu energialähteestä. Esimerkiksi uusiutuvia energialähteitä käyttävät maat eivät koe tätä kielteistä vaikutusta.