Kysy Brianilta: talvi – ja loma-asunnon hoito

Kysymys.Sasha scottsbluffista, NE kirjoittaa: Brian,tämä saattaa tuntua triviaalilta kysymykseltä, mutta esittelemme kotiamme myynnissä lomakauden aikana ja haluaisin, että joulukuusi pysyy mahdollisimman tuoreena ainakin uudenvuodenpäivään asti. Mitä ehdotat?

Vastaus. Sasha, kysymyksesi ei ole vähäpätöinen. Moni muukin, joka ei esittele kotiaan joulunpyhinä, haluaisi varmasti pitää Joulukuusensa tuoreena. Ensimmäiseksi kannattaa valita tuorein puu, jonka löytää. Pomppaa puuta kevyesti maahan nähdäksesi, irtoavatko kuolleet neulaset. Sitten tärkeintä on leikata noin 1 tuumaa pois pohjan puunrungon juuri ennen kuin tuot sen kotiisi. Näin puu pystyy imemään vettä vielä viikon tai pitempään. Pidä tavaratilan pohja veden alla koko ajan. Yritä myös sijoittaa se pois lämmönlähteistä, kuten uunin kanavasta. Lopuksi, on olemassa ratkaisuja, joita voit lisätä veteen, jotka auttavat hieman puun säilyttämisessä-mutta rehellisesti, en usko, että nämä ratkaisut tekevät paljon eroa. Löydät kaupallisia ratkaisuja, jos ostat kuusen. En tiedä, mitä niissä on. Tai voit tehdä sen itse yhdistämällä yhden gallonan vettä yhden tölkin Sprite tai 7up ja 4 ruokalusikallista valkaisuainetta. Merkitse astia selvästi ”puunvedeksi” ja pidä se huoneenlämmössä. Toinen vinkki joulukuusen parhaassa kunnossa pitämiseen on jättää langan niputtaminen puuhun, kunnes se on metsikössä ja sijaitsee siellä, missä se pysyy joulunpyhinä. Sasha, Hyvää Joulua ja onnea kodin myyntiin.

Kysymys. David Grand Junctionista, CO kirjoittaa: Hei Brian, kotimme uuni on noin 25 vuotta vanha. Kun se toimii vielä, Haluan vaihtaa sen ennen kuin minulla alkaa olla ongelmia. Markkinoilla on varmasti myös polttoainetehokkaampia uuneja. Mitä minun pitäisi etsiä?

Vastaus: David, et maininnut, millaista uunia etsit. Keskitetty pakkoilma on yleisin ja nämä käyttävät polttoaineenaan tyypillisesti sähköä, maakaasua tai öljyä. Jos on valinnanvaraa, maakaasu on yleensä edullisinta. Tärkeintä on kuitenkin polttoaineen vuosittainen Käyttöhyötysuhde (AFUE). Tämä suhde on tuotetun lämmön prosenttiosuus jokaista kulutettua polttoainetta kohti. Ajattele sitä kilometreinä per gallona, jonka autosi saa. Mitä suurempi luku, sitä polttoainetehokkaampi uuni. Liittovaltion minimisuositus on 80% AFUE-luokitus. Katsojaluvut nousevat noin 97% ja 98%. Tehokkaimmista malleista voi tietysti odottaa maksavansa enemmän. Tehokkaimmat mallit voivat säästää satoja dollareita vuodessa verrattuna vanhempaan tai vähemmän tehokkaaseen uuniin. Yleensä löydät hyvän tasapainon ostokustannusten ja polttoainekustannusten välillä uunissa, jossa on 90% tai korkeampi AFUE-luokitus. Vanha uunisi on luultavasti vain 60-70-prosenttisen tehokas.

Myös älymoottorilla varustettu uuni auttaa kokonaistehokkuudessa. Nämä mahdollistavat muuttuvan nopeuden ilmavirran, mikä tarkoittaa, että sen nopeus vaihtelee riippuen kodin lämmitystarpeista. Sen pitäisi olla niin hiljainen,ettet kuule sen juoksevan. Erityisesti Elektronisesti Kommutoitu Moottori (ECM) säästää noin 70% energiasta verrattuna hyvään perinteiseen moottoriin.

Kun vaihdat uunia, on muitakin asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon:

Voinko saada lisää tehokkuutta vaihtamalla vanhan termostaatin?
Kuinka monta BTU: ta tarvitaan kotini kokoon ja kokoon?
Onko kanava (tarjonta ja palautus) riittävä?
Pitääkö tuuletus vaihtaa uuteen uuniin?
Mitä minun pitäisi tehdä, jotta Uusi uuni toimisi mahdollisimman tehokkaasti?
David, muista puhua sähkö – /maakaasu – /öljy-palveluntarjoajasi energiatehokkuusammattilaisen sekä uuniyhtiön edustajien kanssa. Sinulla on aina mahdollisuus saada energiatehokkuusavustusta, matalakorkoista lainaa tai muuta taloudellista kannustinta uunin tehokkuuden parantamiseen.

Kerro ajatuksiaan ja kokemuksiaan talvi-ja loma-asunnonhoidosta. Viikoittainen Kysy Brian-palstamme toivottaa tervetulleiksi lukijoiden kysymyksiä kaikilta asuinkiinteistöihin liittyviltä kokemustasoilta. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi osoitteeseen [email protected]

Kirjoittaja Bio: Brian Kline on sijoittanut kiinteistöihin yli 35 vuotta ja kirjoittanut kiinteistösijoittamisesta 12 vuotta. Hän hyödyntää myös yli 30 vuoden liiketoimintakokemusta, mukaan lukien 12 vuotta Boeing Aircraft Companyn johtajana. Brian asuu tällä hetkellä Lake Cushmanissa, Washingtonissa. Lomakohde, muutaman kilometrin päässä kansallispuistosta. Tyynellämerellä pari kilometriä vastakkaiseen suuntaan.