Kysy Brianilta: pitäisikö sijoittajan hankkia Agenttilupa?

Kysymys. John Asheville, NC kirjoittaa: Hei Brian. Sijoittajana 6 vuotta, olen tehnyt eniten, jos ei kaikkia toimintoja kiinteistönvälittäjä suorittaa. Olen kolunnut MLS: ää, järjestänyt urakoitsijoita, tehnyt omaa markkinointia, aikataulutettuja sulkemisia jne. Olen flipped 5 taloa pitäessään päivätyötä, mutta tänä kesänä olen päättänyt työskennellä kokopäiväisesti sijoittajana, jotta voin ottaa lisää projekteja. Siksi yritän päättää, pitäisikö minun hankkia ajokortti. Mitä mieltä olet tästä?

Vastaus. Hei, John. On ehdottomasti hyviä ja huonoja puolia, kun se tulee sijoittajien saada kiinteistöjen lisenssin. Se riippuu lähinnä sijoitustyylistäsi ja siitä, miten itse haluat työskennellä. Loppujen lopuksi, on oma pomo on yksi suurimmista eduista on itsenäinen sijoittaja. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että useimmilla sijoittajilla pitäisi olla hyvät työsuhteet useiden huippuagenttien kanssa, mutta useimmat sijoittajat eivät todellisuudessa hyödy paljoakaan lisenssin hankkimisesta itse. Tässä muutamia keskeisiä etuja ja haittoja, joiden avulla voit päättää, mikä on parasta sinulle.

Plussat sijoittajille, joilla on kiinteistölupa. Suora pääsy Multiple Listing Service (MLS) on alkuun syy monet sijoittajat ovat haluavat lisenssin. Lähes jokaisella kiinteistösijoittajalla on tavalla tai toisella pääsy MLS: ään. Osa sijoittajista tekee tiivistä yhteistyötä parin kiinteistönvälittäjän kanssa, jotka syöttävät sijoittajatietoja MLS: stä säännöllisesti. Toiset saavat suoran pääsyn MLS: ään ilman agentin lisenssiä rekisteröitymällä agentin avustajaksi tai vastaavaksi.

MLS: n ongelma on se, että kaikki katsovat sinne. Vaikka se on suurin allas käytettävissä ominaisuuksia, yrittää löytää paljon voi olla kuin yrittää löytää sananlaskun neula heinäsuovasta. Sijoittajille, MLS pitäisi olla yksi lähde tarjouksia samalla jatkaa muita, kuten sijoittaja klubeja, lintukoirat, kiinteistö asianajajat, luokiteltuja ilmoituksia, jne.

Silti osa sijoittajista ei pidä siitä, että on riippuvainen kiinteistönvälittäjästä. Huolia ovat esimerkiksi se, että tietoja ei saada ajoissa tai agentin muut asiakkaat saavat jotenkin yliotteen. Monet näistä sijoittajista eivät koskaan katuneet sitä, että ryhtyivät itse lisensoiduksi agentiksi.

Toinen syy, miksi jotkut sijoittajat haluavat lisenssin, on ansaita palkkioita perinteisenä agenttina, joka työskentelee vähittäismyynnissä suurelle yleisölle. Jos tämä on toiveesi, ehkä sinun pitäisi keskittyä ensisijaisesti agenttina olemiseen ja tehdä sijoittamisesta sivujuonne. Jos olet päätoiminen sijoittaja, en suosittele, että saat luvan auttaa yleisöä ostamaan ja myymään asuntoja.

Miinukset sijoittajille, joilla on kiinteistölupa. Sijoittajille täysi pääsy MLS-ja markkinointikanaviin luo eturistiriitoja, jos kilpailee omien asiakkaidensa kanssa. On eettisiä standardeja, jotka sinun täytyy tarkasti noudattaa. Myös koko-tai osa-aikainen agenttityö vie paljon aikaa pois sijoitustoiminnasta.

Aika ja kustannukset ovat isoja tekijöitä. Riippuen valtion, se maksaa useita satoja dollareita palkkioita ($1,000 että $1,500 on yhteinen) ja luultavasti sata tuntia ottaen tarvittavat kurssit ja tentit. On myös jatkuvia kustannuksia, kuten maksu MLS pääsy ja vaadittu Täydennyskoulutusta. Tämä on ennen mitään lisäkoulutusta välittäjä saattaa vaatia (vähintään, sisäiset prosessit ja järjestelmät). Lisäksi välitysfirma vaatii suuren osan ajastasi toimistopuhelimien hoitamiseen, avoimien ovien pitämiseen, viikkoraporttien täyttämiseen ja paljon muuta. Lopuksi, voit myös tehdä paperityöt, että agentti tällä hetkellä tekee puolestasi.

Ammattimaisen sijoittajan näkökulmasta haastavinta vastuullisuus voi olla täydellinen julkistaminen. Uskon täydelliseen paljastamiseen, mutta lisenssi lisää tiedonantovaatimuksen, joka voi toimia sinua vastaan. Jokaisessa tuntemassani osavaltiossa sinun on kerrottava ostajille ja myyjille, että sinulla on kiinteistölupa. Kun välittäjänä käsittelee muita ihmisiä, tämä toimii eduksesi parantamalla ammatillista asemaa. Mutta ei niinkään silloin, kun ostaa tai myy omia sijoituskiinteistöjä. Tämä sama parannettu ammatillinen asema saa monet ostajat ja myyjät uskomaan, että sinulla on yliote, joka toimii heitä vastaan henkilökohtaisia tarjouksia – vaikka se ei ole etnisesti totta. Tämä on tärkeä osa ymmärrystä ensisijaiset tavoitteet päätettäessä, jos sinun pitäisi saada kiinteistölupa.

John, vastaamalla kysymykseen ” Pitäisikö sijoittajan hankkia Agentsin lisenssi?”todella alkaa ymmärrystä, jos ensisijainen tavoite on tulossa kiinteistösijoittaja tai välittäjä. Jos aiot työskennellä kiinteistönvälitystoimistossa, sinut lisätään yrityksen verkkosivuille ja saat markkinointikoulutusta yleisten markkinointimateriaalien ohella. Mutta se maksaa sinulle paljon aikaa ja rahaa. Se on aikaa ja rahaa, joka voidaan paremmin käyttää oppimiseen muilta vakiintuneilta ja menestyviltä kiinteistösijoittajilta.

Tuntematta sinua ja olosuhteitasi, – en voi antaa lopullista Kyllä-tai ei-vastausta kysymykseen. Viime kädessä tämä on sekä henkilökohtainen että ammatillinen päätös.

Kerro ajatuksillasi ja kokemuksillasi sijoittajan lisenssitarpeesta. Viikoittainen Kysy Brian-palstamme toivottaa tervetulleiksi lukijoiden kysymyksiä kaikilta asuinkiinteistöihin liittyviltä kokemustasoilta. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi osoitteeseen [email protected]