Kysy Brianilta: mitkä ovat kevään DIY-prioriteetit?

Kysymys Melinda Greenville, SC: Hei Brian, Emme ole aivan siellä vielä, mutta sää on muuttumassa mukavampi ja olen innoissani päästä ulos pihalla tänä keväänä. Olen asunut asunnoissa aina opiskeluajoista lähtien, mutta tänä keväänä olen ensimmäisessä talossani, jossa on piha. Mikä on joitakin tärkeitä huolto, että minun pitäisi aloittaa?
Vastaus: Hei Melinda. Onnittelut ensimmäisestä kodistasi. On hyvä, että innostut lähtemään ulos tekemään pihatöitä, sillä kevät on luultavasti vuoden tärkeintä aikaa. Jos et tehnyt keskitalvea niittoa, nurmesi on luultavasti jo vakavasti sen tarpeessa. Älä yritä leikata kaikkea kerralla. Nosta ruohonleikkuri niin, että leikkaat alkuun vain noin 1/3. Noin viiden päivän kuluttua laske leikkuri alas ja leikkaa se takaisin. Siitä lähtien kannattaa aloittaa säännöllinen niittoaikataulu, joka on vähintään kerran viikossa. Sinun paikkakuntasi on luultavasti ohittanut viime talven pakkaset. Nyt on aika istuttaa kukkia siemenistä tai nuorista alkulähteistä, jotka kasvavat täyteen kukkaan myöhään keväällä. Mutta on muita tärkeitä tehtäviä, jotka tarvitsevat huomiotasi tähän aikaan vuodesta.…

Tämä saattaa yllättää Melinda, mutta kevät on tärkeää aikaa rännien pelätylle siivoamiselle-jälleen kerran. Toivottavasti tämä oli viimeisiä askareita ennen talvimyrskyjä. Nyt roskat pitää kuitenkin jälleen siivota pois, jotta kevätsateet eivät palaudu katon alle tekemään kalliita tuhoja.

Kun kierrät kattolinjaa, etsi puita ja pensaita, jotka pääsevät lähelle kotiasi. Taloa vasten olevat puut ja pensaat vahingoittavat maalia ja työntävät tiensä sivuraiteen ja katon pieniin aukkoihin. Puiden ja pensaiden avulla myös oravat, supikoirat ja muut otukset pääsevät ullakolle. Kevät on parasta aikaa vähentää voimakkaasti. Kasvit alkavat taas kasvaa ja imeä ravinteita. Silloin ne kestävät parhaiten raskasta karsintaa.

Seuraavaksi kannattaa tarkastaa ja korjata ovi-ja ikkunaruudut. Voi olla hieman aikaista avata ikkunoita ja ovia, mutta hyönteiset, ötökät ja muut tuholaiset alkavat olla aktiivisia. Korjaamalla näyttöjä nyt, nämä otukset eivät löydä tietä sisälle, kun avaat kaiken.

Etsi samalla pihaltasi hyttysten lisääntymisalueita. Hyttyset ovat enemmän kuin riesa. Vaikka määrät ovat pieniä, ne kantavat tappavia tauteja. Hyttyset lisääntyvät seisovassa vedessä. Vaikeissa tapauksissa, saatat joutua laittaa juoksuhautoihin ja viemäreihin. Usein matalat kohdat voi kuitenkin täyttää pintamaan, Nurmen siemenen ja lannoitteen seoksella, joka sulautuu pihaan ennen kesää. Etsi myös astioita, kuten käyttämättömiä istutusastioita ja ämpäreitä, joissa voi olla seisovaa vettä.

On hieman aikaista aloittaa ulkona maalaus-ja värjäysprojektit. Odota, kunnes puu kuivuu. Nyt on kuitenkin hyvä aika lähteä suunnittelemaan näitä hankkeita. Saatat tarvita jonkin verran kansiremonttia tai muita korjauksia, ennen kuin isket päällesi uuden maalikerroksen. Myös korjauksia saatetaan tarvita, jos tänä kesänä aiot maalata talon.

Puutarhanhoito-ja nurmikkoaskareita on paljon tähän aikaan vuodesta. Ennen kuin levität lannoitetta ja aloitat kastelun, kannattaa harkita epäterveellisen nurmikon ilmastamista. Kevät on silloin, kun ruoho on aktiivisimmin kasvamassa ja paras aika tehdä tämä. Sinun ei tarvitse tuulettaa joka vuosi, mutta sinun pitäisi, kun maa on pakattu alas tai jos on paljon thatch nurmikolla. Ilmastuksessa käytetään erityistä laitetta, joka lyö pieniä reikiä maaperään tai vetää pois pieniä tulppia. Näin ilma, vesi ja ravinteet pääsevät ruohonjuuritasolle ja palautuvat terveelliseksi vihreäksi, jota on helppo ylläpitää ympäri vuoden.

Ilmastoinnin murehtiminen on vielä kauden alussa. Kaikki tarvittavat huolto-ja korjaustyöt kannattaa kuitenkin tehdä ennen helteiden iskemistä. Varsinkin, jos aikoo palkata ammattilaisen, eikä halua olla jonotuslistalla, kun pätkätöitä tulee 90.

Melinda, nämä ovat yleisimpiä askareita, jotka vaativat huomiota keväällä. Parasta on mennä ulos ja urkkia omalla pihalla, mikä kaipaa huomiotasi. Kommentoi ajatuksiaan ja kokemuksiaan kevään DIY-projekteista. Viikoittainen Kysy Brian-palstamme toivottaa tervetulleiksi lukijoiden kysymyksiä kaikilta asuinkiinteistöihin liittyviltä kokemustasoilta. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi osoitteeseen [email protected]