Kysy Brianilta: miten parantaa talvien energiansäästöä

Kysymys Daniel Maple Grove, MN: Hei Brian, tämä on ensimmäinen talvi kodissamme sitten muutto lämpimämpi ilmasto. Koska isä 3 lapset, minun energiansäästö käytäntö on lähinnä muistuttaa lapsia sulkea oven ja sammuttaa valot, kun poistut huoneesta. Mutta sain äskettäin joulukuun lämmityslaskuni ja tajusin, että minun täytyy tehdä enemmän pitääkseni lämmön sisällä ja kylmän ulkona. Se on 3 makuuhuoneen ja 2 kylpyhuoneen talo, joka on rakennettu noin 12 vuotta sitten. Mistä aloittaisin?

Vastaus: Hei Daniel. Suurin rahanmeno alkaa yleensä LVI-järjestelmästä. Ammattilaisten mukaan jopa 50-60 prosenttia tyypillisistä energiakustannuksista kuluu täällä. Olettaen, että se on pakkoilmajärjestelmä, aloita varmistamalla, että kaikki kanavat ovat oikein suljettu. Sinun täytyy varmaan mennä talon alle ja ullakolle tarkastamaan nämä. Koska et halua tehdä tätä joka vuosi, varmista, että käytät laadukasta tiivistysmateriaalia. Useimmat vanha muoti ”ilmastointiteippi” taipumus haurastua ja rikkoo sinetti nopeasti. Parempi valinta voi olla alumiinifolio nauha suunniteltu erityisesti tähän tarkoitukseen. Tarkista asiantunteva paikallinen laitteisto ammattilainen paras sovellus omalla alueella. Muista myös vaihtaa suodatin säännöllisesti. 12 – vuotiaan talon kohdalla uunin voi joutua puhdistamaan ja tarkastamaan ammattilainen.

Seuraavaksi tutustu tarkasti kaikkiin kylmiin ja lämpimiin ilmarekistereihin, jotka tuottavat ilmavirtaa huoneiden ja uunin välillä. Varmista, että ritilät ovat puhtaat eikä niissä ole mitään ilmavirtaa estävää, kuten aluematto, huonekalut tai taulu seinällä. Monissa tapauksissa vaimentimien ja ilmavirran suuntalaitteiden lisääminen auttaa. Harvoin käytettyjen makuuhuoneiden tai kellareiden vaimentimet voivat laskea lämpötilaa siellä ja lähettää sen sinne, missä sitä tarvitaan. Voit myös sijoittaa lämpömittareita talon eri huoneisiin, jotta tiedät lämmittäväsi koko talon tasaisesti tai laskea lämpötilaa tietyissä huoneissa. Säädä vaimentimet, kunnes sinulla on haluamasi lämpötila.

Seuraavaksi alkaa etsiä lähteitä kylmän ilman sisäänpääsyä tai lämpimän ilman poistumista talosta. On olemassa useita asioita voit tehdä tämän. Jotkut ovat enemmän huipputeknologiaa kuin toiset. Aloita yksinkertaisella silmämääräisellä tarkastuksella ulko-ovien, ikkunoiden ja pistorasioiden ympärillä olevien halkeamien tai reikien varalta. Kannattaa vetää ainakin osa verhoilusta pois, jotta näkee ikkunan tai ovenkarmin ja talon rakenteen välisen kuilun. Jos näet päivänvaloa, sinun on tiivistettävä ja tiivistettävä. Perustesti tälle ilman verhoilun poistamista on kynttilän pitäminen suljettujen ovien ja ikkunoiden vieressä. Lepattava liekki osoittaa, että tiivistystä on parannettava.

Voit myös tarkistaa seinien ja lattioiden eristeet käsikäyttöisellä lämpöilmaisimella. Tämä on edullinen työkalu voit poimia useimmissa rautakaupoissa. Periaatteessa otetaan useita lukemia seinälle tai lattialle perustason määrittämiseksi. Tutkit jatkuvasti muita paikkoja seinällä tai lattialla löytääksesi kylmiä kohtia. Riippuen siitä, mitä löydät, päätät, mitä parannuksia tarvitaan. Jos löydät muutaman eristetyn kohdan, jossa kylmä on pääsemässä sisään, saatat pystyä puhaltamaan lisää eristeitä seinään tai lisäämään eristeitä ryömintätilan alle. Jos lukemat eivät miellytä, edessä voi olla kalliimpi projekti, jossa uusitaan suurin osa talon eristeistä. Voit myös käyttää lämpöilmaisinta ikkunoiden ja ovien ympärillä kynttilän liekin sijaan.

Kun seuraavan kerran maalata, suunnitella ottaa pois leikata ylä-ja alareunassa seinät. Se ei koskaan haittaa lisäämällä helmi caulking tai sää Strippaus aukkoja, jotka tapahtuvat missä sheetrock täyttää lattiat ja katot. Lue myös tämä artikkeli paremmasta eristävästä ullakosta osoitteessa: realtybiznews.com/diy-how-to-insulate-your-attic.

Kodin energiatehokkuutta voi parantaa monella muullakin tavalla. Jotkut tekevät hyviä edistyneitä DIY-projekteja ja toiset on parempi jättää ammattilaisille. Monet yleishyödylliset yritykset tarjoavat ilmaisen kotienergian arvioinnin. Tämä on hyvä tapa oppia sekä nopeita ja taloudellisia parannuksia voit tehdä sekä mitä ammattilainen voi tarjota. Jotkut apuohjelmat tarjoavat myös alhainen korko ja ei korkolainoja alentaa energiakustannuksia. Kommentoi ajatuksiaan ja kokemuksiaan talvien energiakustannusten alentamiseksi. Viikoittainen Kysy Brian-palstamme toivottaa tervetulleiksi lukijoiden kysymyksiä kaikilta asuinkiinteistöihin liittyviltä kokemustasoilta. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi osoitteeseen [email protected]