Kysy Brianilta: miten haastattelen myyjää?

Kysymys.Riley Murray, KY kirjoittaa: Hei Brian, vaimoni ja minä olemme meidän alussa 40s. we are still living in the first home we buy 14 years ago. Olemme onnellisia täällä, mutta meillä on nyt varaa ostaa isompi koti isommalla tontilla tai ehkä jopa jonkin verran pinta-alaa. Meidän on kuitenkin myytävä tämä koti, jotta meillä on varaa isompaan. En muista paljoakaan kiinteistönvälittäjän valinnasta, kun ostimme talomme, mutta haluan varmistaa, että palkkaan oikean agentin myymään sen. Luonnollisesti haluamme saada siitä mahdollisimman paljon. Miten ehdotat listausagentin valitsemista?

Vastaus. Riley, arvostan kysymystäsi ja oletan monien muiden lukijoiden olevan kiinnostuneita myös. Ensimmäinen ajatukseni on, että moni palkkaa agentin ulkonäön ja vaiston perusteella. Tämä on liian tärkeä rahasiirto vaistoosi. Ehdotan, että laaditte lyhyen suunnitelman, jossa otetaan huomioon kolme tai useampia tekijöitä ja käytetään olennaisia kysymyksiä parhaan päätöksen tekemiseksi.

Ihmiset, jotka menevät vähintään askeleen pidemmälle kuin vaisto usein pyytää ystäviä ja sukulaisia suosituksen. Uskon suusanallisiin suosituksiin, mutta olen myös sitä mieltä, että tämä on pikemminkin alku kuin prosessin päätös. Ensinnäkin, ymmärrätkö, kuinka kauan sitten henkilö käytti suosittelemaansa agenttia? Oliko se 3 kuukautta, 9 kuukautta, 2 vuotta sitten vai vaimosi serkun lanko? Mutta haluat enemmän tietoa henkilöstä, joka edustaa sinua satojen tuhansien dollarien kaupassa.

Monet agentit sanovat, että harvat myyjät pyrkivät esittämään lisäkysymyksiä sen lisäksi, kuinka paljon he voivat myydä omaisuutta ja kuinka paljon provisio on? Päätä nämä kysymykset mielessäsi, kuinka monta agenttia haluat haastatella ja käydä syvällistä keskustelua. Hyvä luku on kolme. Mutta päättäminen näistä kolmesta pitäisi aloittaa soittamalla noin 9 tai 10 asiamiehelle nopeaa keskustelua varten. Tiheään asutulla alueella saatat joutua oppimaan, jos henkilö on ostajan tai myyjän agent.In maaseudulla monet agentit toimivat molemmissa rooleissa. Mutta aina kun voit, haluat mennä asiantuntija.

Haluat myös tietää, kuinka paljon kokemusta heillä on ja kuinka monta kotia he ovat viime aikoina myyneet? Vuosien kokemus voi olla työtä molempiin suuntiin. Agentti, jolla on paljon kokemusta ja paljon nykyisiä listauksia ei ehkä ole aikaa viettää kanssasi ja listalle kuin haluat. Uudempi henkilö ei ehkä ole yhtä harjoiteltu kriittisiä taitoja, kuten neuvottelu ja vertaileva markkina-analyysi, mutta voisi hyvittää sen henkilökohtaisella huomiolla ja innostuksella. Toinen peruskysymys on, kuinka intiimin tuttu agentti on naapurustossasi?

Järjestä tapaaminen agenttien kanssa. Suunnittele viettää lähes tunnin kunkin kanssa. Olen nähnyt myyjien vain ojentavan kirjallisen kysymyslistan vastattavaksi, mutta teidän pitäisi todella käydä keskustelua oppiaksenne toistenne kommunikaatiotyylit ja kysyäksenne tarvittaessa perään. Paikallisten perinteiden,mieltymystesi ja agenttien mieltymysten mukaan tämä tapaaminen voi tapahtua heidän toimistossaan tai kotonasi.

Vaikka et vain luovuta kysymysluetteloa, sinun pitäisi olla kysymyksiä valmiina oppaana.

Mikä on markkinointistrategia? Tehdäänkö MLS: n lisäksi videokierros? Missä videot, valokuvat ja muut markkinointimateriaalit julkaistaan verkossa agentin verkkosivujen lisäksi? Mitkä ovat markkinointistrategian muut osatekijät?Jopa pyytää nähdä markkinointimateriaaleja aiemmista listauksista.
Mikä tekee sinusta erilaisen kuin kilpailijasi? Hyvä agentti tietää omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Se voi olla markkinointia,alan kontakteja, viestintää, neuvottelua tai jotain muuta. Niiden pitäisi pystyä nopeasti ravistelemaan kolme tai neljä. Vähintään, haluat agentti, joka on rehellinen, luotettava, ja itsevarma. Heillä pitäisi olla myös suunnitelma heikkouksien vahvistamiseksi.
Mitä muutoksia markkinointiin tulee, jos tarjouksia ei kirjoiteta noin 30 päivän kuluessa? Useimmat listat ovat 90 päivää. Jos et näe mitään toimintaa muutaman viikon kuluessa, luultavasti haluat ”plan B.” Plan B pitäisi olla enemmän kuin vain vähentää pyytävän hinnan.
Tämä ei tapahdu usein suurilla markkinoilla, mutta haluat tietää, miten agentti hoitaa tilanteen, kun he edustavat sekä ostajaa että myyjää?Tämä voi olla eturistiriita. Useimmat listausagentit luovuttavat ostajan, joka lähestyy heitä toiselle agentille.
Pystyykö agentti auttamaan ymmärtämään eri ostotarjousten hyvät ja huonot puolet, jos Sisään tulee useampi kuin yksi? Haluat luultavasti kaivaa hieman syvemmälle agentin tietoa ja resursseja koskevat asuntolainat ja lainanantajat. Korkojen heilahtelu voi vaikuttaa jopa ennalta varautuneen ostajan kykyyn sulkea kauppa. Hyvän myyjän agentti voi pelastaa horjuvan sopimuksen, kun he ovat taloudellisesti viisaita ja hyvissä väleissä laadukkaiden lainanantajien kanssa.
Kysy agentin tilastoista. Agenttien pitäisi tietää numeronsa. Kysy ainakin hänen listasuhdettaan. Tämä on lopullinen myyntihinta jaettuna tuoreimmalla listahinnalla. Toinen tärkeä tilastotieto on keskimääräinen markkinapäivien lukumäärä.
Kun agentti on nähnyt kotisi, kysy, mitkä pienet parannukset auttavat saavuttamaan korkeimman myyntihinnan. Kysy myös lavastusneuvoja.
Kysy muita sinulle tärkeitä kysymyksiä.
Mitä minulta on jäänyt kysymättä?
Riley, älä päätä hetken mielijohteesta agentin palkkaamisesta. Kun olet tyytyväinen agenttiin, on aika pyytää vertailevaa markkina-analyysiä. Suosittelen vähintään kolmea. Varmista, että saat suositellun myyntihinnan juuri kotiisi.

Lopullisen päätöksesi ei pitäisi perustua vain näihin kysymyksiin annettuihin vastauksiin. Harkitse myös vähemmän konkreettisia havaintoja, kuten sitä, kuinka mukavalta sinusta tuntuu työskennellä agentin kanssa, sekä sitä, miten järjestäytyneeltä ja yksityiskohtaiselta agentti vaikuttaa.