Kysy Brian: miten mennä palkkaamalla remontin urakoitsija

Kysymys Rick of Boise, ID: Hei Brian, jouluksi kerroin vaimolleni hän voisi olla hänen unelma keittiö. Vaikka hän ehdottomasti rakasti nykyhetkeä, minun olisi varmaan pitänyt miettiä sitä vähän enemmän. Olen tehnyt paljon pienempiä DIY-projekteja ja jopa muutamia haastavia. Kuitenkin, mitä hän haluaa hänen unelma keittiö tarkoittaa repiminen asioita alas nastoilla siirtää sähköjohdot ja jopa putkistot. Hän haluaa esimerkiksi siirtää lavuaarin ja hellan päälle välihuoneen saarekkeelle, jotta saataisiin lisää tiskiä. Alkuperäinen ajatukseni oli ollut korvata vanha pesuallas hienommalla uudella hienolla nykyaikaisella hanalla. Nyt olen pulassa ja minun on ehdottomasti palkattava ammattiurakoitsija. Miten ehdotat, että teen tämän?

Vastaus: Hei Rick. Ensinnäkin onnittelut oikean valinnan tunnustamisesta menee ammattilaisen kanssa. Iso remontti voi olla paljon hankalampi kuin moni tajuaakaan. Jopa osa rakentajista jättää remonttiprojektit tekemättä ainutlaatuisten haasteiden vuoksi. Ensinnäkin perheesi asuu kodissa, kun työntekijät repivät keittiön palasiksi ja moukaroivat sen takaisin kasaan. Toinen yleinen haaste on saada hänen uudet unelmansa sopimaan vanhan kodin suunnitteluun. Fakta on, että iso remontti voi olla isompi työ kuin uusi rakennus.

Rick, haluat haastatella useita urakoitsijoita löytääksesi yhden, johon luotat ja jonka uskot saavan homman hoidettua kuten vaimosi ja sinä haluat. Kuten luultavasti jo tiedät, on olemassa useita tapoja löytää urakoitsijoita haastatteluun. Historiallisesti kysyminen perheeltä, ystäviltä ja jopa tuttavilta on ollut hyvä tapa edetä. Sen lisäksi, että saat todennäköisesti heiltä rehellisen mielipiteen, sinun pitäisi pystyä näkemään lopputuloksen laatu ystäväsi kotona. Älä aina anna yhden negatiivisen kommentin kääntää päätäsi tietylle urakoitsijalle. Mieti ensin, miten tämä kysymys sopii tarpeisiisi. Jos valituksessa on kyse esimerkiksi merkittävästä kustannusylityksestä, selvitä, pyydettiinkö muutoksia alkuperäisen arvion jälkeen? Tai jos työntekijät aina ilmaantuvat paikalle aloittaakseen kello 7.30, niin onko se ongelma sinun taloudessasi? Jos kaikki muu meni hyvin paitsi asia, joka ei ole sinulle erityisen tärkeä, älä automaattisesti raaputa urakoitsijaa haastattelulistaltasi. Tietenkin, voit saada nimiä mistä tahansa monista arvostelu sivustoja Internetissä, mutta luultavasti ei saada vastauksia erityisiin kysymyksiin eikä voi nähdä lopputuloksia.

Puhuminen muille heidän remonttiprojekteistaan auttaa sinua laatimaan kysymyslistan haastatteluihisi. Näiden kysymysten lisäksi on peruskysymyksiä, jotka haluat varmasti kysyä ja keskustella jokaisen urakoitsijan kanssa. Useimmat ihmiset hyppäävät suoraan mukaan, kuinka paljon se maksaa? Milloin voit aloittaa? Tässä ovat kuitenkin peruskysymykset, joihin haluat tietää vastaukset ennen kuin urakoitsija suolistaa keittiösi.

Pyydä kopio heidän toimilupansa, niiden bond tiedot, ja kuinka kauan he ovat olleet liiketoimintaa?
Kysy, ovatko he tehneet haluamasi tyyppistä työtä ja kuvia valmiista työstä? Kysy, milloin viimeksi he tekivät tällaista projektia?
Kysy takuista? Kysy erityisesti, tuleeko työhön aliurakoitsijoita ja takaako pääurakoitsija heidän työnsä?
Kysy työntekijöiden korvauksista ja vastuuvakuutuksista? Et ehkä ajattele välität, mutta asunnonomistaja vakuutus luultavasti.
Onko heillä tähän liittyvää sertifikaattia tai erityiskoulutusta?
Kysyä lupia? Tarvitaanko lupia ja kuka on vastuussa niiden hankkimisesta? Olla erittäin varovainen, jos urakoitsija haluaa sinun vetää lupia tai olla vastuussa tarkastuksista-tämän pitäisi olla paljon breaker.
Jos arviot ovat huomattavasti enemmän kuin olit ajatellut kuluttaa, pyytää suosituksia urakoitsijat, miten tehdä se Vähemmällä?
Kysy vakituisia yhteystietoja, joissa voit ottaa yhteyttä johonkuhun normaalina työaikana-mieluiten vakiintuneeseen toimistoon.
Pyydä virallinen ehdotus ja sopimus. Nämä voivat näyttää hyvin erilaisilta kuin eri urakoitsijat. Varmista, että sopimus kattaa kaiken ehdotuksen, jos ne ovat erillisiä asiakirjoja. Muista lukea ja ymmärtää pienellä painettu ennen allekirjoittamista ja anna työn alkaa.
On monia muita kysymyksiä, joita et ehkä pidä tärkeinä, kuten milloin he saapuvat ja lähtevät joka päivä ja siivoavatko he jokaisen työpäivän päätteeksi? Mieti, mikä on tärkeää sinulle ja perheellesi.
Remontti voi olla hauska kokemus, kun sitä lähestyy oikein. Tai se voi tulla painajainen, jos joukko odottamattomia ongelmia popup. Saat luoda hänen unelma keittiö ja opit lisää suunnitteluun ja rakentamiseen matkan varrella. Kuitenkin ihmiset, jotka tekevät työtä, tulevat melkein osaksi perhettäsi tällä ajanjaksolla. Sinun on varmistettava, että viihdyt valitsemassasi seurassa. Näiden kysymysten pitäisi antaa sinulle lähtökohta tehdä tämä päätös. Yritykset epämiellyttävä vastaamalla näihin kysymyksiin, tai vastauksia, jotka tekevät sinut epämukavaksi kertoa paljon, liian.