Kysy Brian: mitä haasteita ja ratkaisuja 2. kerran Kotiostajille?

Vastaus: Hei Rebeca. Toisella kerralla on erilaisia koettelemuksia ja koettelemuksia verrattuna ensikertalaisiin. Positiivisella puolella, kun olet ostanut ennen, sinun pitäisi enimmäkseen tietää, mitä odottaa prosessilta. Itse asiassa, luultavasti tietää, miten tehdä parempaa työtä valitsemalla seuraavan talon, agentti, tehdä tarjouksia, jne. Toisaalta eroja on. Useimmiten toisen kerran ostajien on sekä myytävä nykyinen kotinsa että etsittävä seuraava koti. Suuri etu sinulla on toisen kerran noin ei tarvitse keksiä käsiraha tyhjästä. Voit käyttää oman pääoman nykyisessä kodissasi. Oman pääoman muuttaminen rahaksi on kuitenkin yhteinen haaste.

Rebeca, voisit myydä nykyisen kotisi ensin lunastaaksesi osakepääoman käsirahaa vastaan. Jäljelle jää kuitenkin suuri kysymys siitä, missä perheesi asuu, kunnes ostat uuden kodin näillä tiukoilla markkinoilla. Asunnon tai talon voisi vuokrata, mutta kannattaa ensin miettiä muita vaihtoehtoja. Jotain et voi tehdä, on nostaa rangaistus ilmainen IRA rahaa. Se on vain ensiasunnon ostajille. Kuitenkin, jos sinulla on 401k eläketili, voit lainata jopa $50,000 (tai 50%) siitä. Luottotarkastusta ei tarvita, mutta sinun on maksettava korkoa – itsellesi. Toinen käsiraha vaihtoehto on ottaa pois oman pääoman rivi luottoa.

Voit myös tehdä ostotarjouksen, joka riippuu nykyisen talosi myynnistä. Tämä voi mutkistua. Tiukassa markkinatilanteessa myyjällä on todennäköisesti muitakin tarjouksia ilman sitä varautumista. Entä jos myyjä on tehnyt myös varatarjouksen talosta, johon he ovat muuttamassa? Jonkun näistä monikerroksisista sopimuksista on vapautettava hieman rahaa alkaakseen sulkea pois varasuunnitelmia.

Vaihtoehtoja on kuitenkin monia. Jos myyjä suostuu, ostettavan kodin voisi vuokrata pariksi kuukaudeksi, kunnes vanha talo menee kaupaksi. Mutta jos vanha talosi on tyhjillään, maksat asuntolainan ja vuokran. Voisit myös vuokrata vanhan kotisi siihen asti, kunnes sopimus on tehty. Olettaen, että vuokraat / myyt ensimmäistä kertaa ostajalle, heillä ei olisi myyntiin varautumisongelmaa. Ostettavaksi suunniteltuja taloja vuokratessa kannattaa kuitenkin miettiä vakavasti ainakin kahta asiaa. Ensimmäinen on vakava raha. Ei olisi viisasta vuokrata taloaan ostajalle ilman hyväksyttyä ostotarjousta, joka sisältää tosissaan rahaa. Jos sopimus kaatuu, vuokraaja menettää rahansa. Tämä tuo esiin toisen asian, vuokralaisen, jonka on sekä muutettava pois talosta, johon he aikoivat ostaa ja johon he juuri muuttivat, että menetettävä kimpale rahaa. Hän ei ole onnellinen vuokralainen.

Rebeca, jos haluat hallita paremmin kohtaloasi, – voi olla parempi idea saattaa ensimmäinen talosi myyntiin-sillä varauksella, että uusi omistaja vuokraa sen sinulle-pariksi kolmeksi kuukaudeksi, kunnes saat uuden kotisi myytyä. Vaihtoehtoja on paljon, mutta tärkeää on, että sinulla on suunnitelma siitä, missä asut, jos nykyinen kotisi myy, ennen kuin voit muuttaa uuteen kotiisi. Myös varasuunnitelma on hyvä idea.

Toisen kerran ostaja, on myös useita asioita toimii eduksesi. Voit valita uuden kodin etsimisen sekä vapaa-ajalla että hiljaisina aikoina markkinoilla, kun tarjouksia tulee vähemmän. Olet myös siinä asemassa, että voit joustaa päättymisehdoissasi nyt, kun tiedät joitakin vaihtoehtoja, joita sinulla on. Se, että saat tarjouksen uudesta kodista hyväksytyksi, ei aina tarkoita korkeimman tarjouksen tekemistä. Kykysi joustaa voi olla se, mikä saa tarjouksesi hyväksytyksi. Yksi asia, johon toisen kerran ostajana kannattaa varautua, on paljon paperitöitä. Tulet sulkemaan sekä ostamasi talon että myymäsi talon. Siinä on paljon pienellä präntättyä.

On varmasti monia luovempia tapoja myydä ensiasunto ja ostaa toinen käyttämällä omaa pääomaa. Kommentoikaa ajatuksianne ja kokemuksianne toisen kerran asunnonostajille. Viikoittainen Kysy Brian-palstamme toivottaa tervetulleiksi lukijoiden kysymyksiä kaikilta asuinkiinteistöihin liittyviltä kokemustasoilta. Lähetä kysymyksesi tai tiedustelusi osoitteeseen [email protected]