Kuinka Tehokas tekoäly voi olla kodin ostamisen tulevaisuuden kannalta

Fortune Business Insightin mukaan maailman Tekoälymarkkinoiden odotetaan kasvavan 47 miljardista dollarista vuonna 2021 360 miljardiin dollariin vuonna 2028. Tämän myötä ei liene yllätys, miten yritykset sopeutuvat tekoälyyn yhä nopeammin. Klikkaa tästä nähdäksesi, miten hallitut verkkopalvelut auttavat skaalaamaan yrityksiä.

McKinsey & Companyn vuoden 2021 tutkimuksen tulokset paljastivatkin, että tekoälyn adoptio lisääntyy tasaisesti: 56 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti tekoälyn adoptiosta ainakin yhdessä toiminnossa organisaatioissaan.

Tekoäly näyttää soluttautuneen jokaiseen yritykseen vuoteen 2021 mennessä, eivätkä kiinteistöt ole poikkeus. Tekoälyllä on potentiaalia muuttaa tapaa, jolla asumme ja työskentelemme, ja nyt sitä, miten ostamme taloja.

Katsotaanpa, kuinka Tehokas tekoäly voi olla kodin ostamisen tulevaisuuden kannalta.

Mikä on tekoäly (AI)?
Tekoäly on” älykkäiden koneiden, erityisesti älykkäiden tietokoneohjelmien, valmistamisen tiede ja tekniikka”, sanoo John McCarthy, tekoälyn isä ja termin keksijä. Nämä älykkäät koneet käyttävät laskentatehoa löytääkseen datasta kuvioita ja pystyvät sitten suorittamaan tehtäviä, jotka ihmiset normaalisti tekisivät.

McCarthya pidetään tieteenalan uranuurtajana yhdessä Claude Shannonin, Marvin Minskyn ja Nathaniel Rochesterin kanssa. Hän loi tekoälyn lisäksi myös LISP-ohjelmointikielen. Se on yksi ensimmäisistä ohjelmointikielistä, jota käytetään nykyään.

Toisaalta ohjelmistotoimittaja Kaya Ismail määrittelee algoritmin ”ohjeiden keräämiseksi” eli menetelmäksi tietojen käsittelyyn. Tekoäly vie tämän askeleen pidemmälle, joka koostuu kokoelmasta algoritmeja, jotka voivat sopeutua ja muokata itseään reagoidessaan syötettyyn dataan, mikä osoittaa ” älykkyyttä.”

Miten tekoälyä käytetään ja sovelletaan kiinteistöissä
Tekoäly on vähitellen muuttamassa kodin ostamisen tulevaisuutta ja se on valmis olemaan huomattavasti aktiivisemmassa roolissa, kuin sivusto, joka vain luettelee listattuja ominaisuuksia. On mahdollista, että tekoäly ja koneoppiminen vaikuttavat kodin ostoprosessin jokaiseen osaan.

Tekoäly muuttaa ihmisten tapaa etsiä koteja
Tekoälyyn perustuva hakutekniikka voi auttaa käyttäjiä tekemään parhaita päätöksiä. Kiinteistömarkkinoilla on tekoälyn kiinteistösuositusmoottorit apuna kodin ostamisessa. Tekoäly arvioi ihmisen mieltymykset ja suosittelee parasta kotia käyttäjätietojen perusteella.

Esimerkiksi Trulia, verkossa toimiva kiinteistömarkkina, hyödyntää tekoälyä hyödyntävää personointia hakukokemuksen parantamiseksi. Järjestelmä analysoi käyttäjän makutottumukset, käyttää tietokonenäköä poimiakseen tietoa käyttäjän kuvista ja antaa suosituksia.

Tekoäly auttaa saamaan johtolankoja.
Monet ihmiset menevät kiinteistöjen sivustot vain katsella ympärilleen, mutta kiinteistöjen AI ohjelmisto voi oppia tunnistamaan vakavia ostajien selailutottumukset ja ehdottaa, että agentti lähestyä niitä ensin.

Zillow, merkittävä online kiinteistöjen markkinapaikka, on AI-powered CRM, joka analysoi erilaisia tietolähteitä erottaa kuuma johtaa aitoja suunnitelmia ostaa uteliaita ostajia. Järjestelmä voi myös selvittää, millaisen omaisuuden henkilö haluaa.

Sen lisäksi, AI teknologia voi nopeasti saada ostajan budjetti, must-haves, ja onko ne ennalta hyväksytty lainan, jotka ovat kaikki elintärkeitä agentti.

Al avustaa kiinteistökauppoja ja pankkitoimintaa.
Monet pankit ja lainanantajat käyttävät tekoälyä suosittelemaan asuntolainatuotteita tai laskemaan korkoja. Nämä luotonantajat ja pankit voivat arvioida luottoriskiä ennakoivan teknologian perusteella.

Pitkälle kehitetty tekoälyä hyödyntävä analyysi lisää todennäköisyyttä havaita petos hakuprosessin alkuvaiheessa. Asuntolainapetosraportin mukaan joka 164. asuntolainahakemus sisältää huijausmerkkejä. Tekoälyn avulla nämä poikkeamat voidaan estää asiakkaan tarkemmalla ”luottokelpoisuudella”.

Viimeiset Ajatukset
Tekoälyteknologia ja koneoppiminen vaikuttavat niin arkeen työelämässä kuin yksityiselämässäkin kotiostoksissakin. Koska AI tulee älykkäämpiä ja kehittyneempiä, voimme odottaa home buying on sujuva liiketoimi parannettu kotietsintä kokemus, pätevämpi johtaa, ja enemmän turvattu kiinnitys prosessi.