Kuinka käyttää videota kiinteistöjen markkinointistrategiassa

Näyttömainokset, Google-mainokset ja bloggaaminen ovat hyviä paikkoja aloittaa, kun olet juuri käynnistämässä yrityksesi digitaalisen markkinointikampanjaa, mutta tutkimukset osoittavat, että vain 25% markkinoinnin ammattilaisista uskoo B2B-sisältömarkkinointistrategiansa olevan tehokas, ja vain kolmanneksella B2C-markkinoijista on dokumentoitu sisältömarkkinointistrategia. Jotta saavuttaisit kohdeyleisösi vuonna 2020, markkinointitekniikkasi on oltava paljon visuaalisempi. Siksi kiinteistönvälittäjät ja kiinteistönvälittäjät ja käyttävät enemmän aikaa ja energiaa videomarkkinointiin.

Miksi käyttää videota kiinteistömarkkinoinnissa?
Ciscon vuosittainen Internet-raportti ennustaa, että vuoteen 2022 mennessä nettivideot muodostavat yli 82 prosenttia kaikesta kuluttajien internet-liikenteestä. Ja eräs Facebook-johtaja jopa ennusti, että alusta on kokonaan video eikä tekstiä vuoteen 2021 mennessä! Entistä visuaalisemman välineen käyttöönotto markkinoinnissa tuntuu helpolta, mutta puhutaanpa kahdesta erityisestä syystä, miksi kiinteistöalan ammattilaisten pitäisi alkaa luoda lisää videoita.

Suurempi Onnistumisprosentti
Mukaan Animoto, kiinteistöjen listaukset, jotka sisältävät videon saavat 403% enemmän tiedusteluja kuin ilman videota. Miksi? Ostajat aloittavat usein hakunsa verkossa, ja he haluavat mahdollisimman paljon tietoa kiinteistöstä etukäteen. Kiinteistön esittelyvideolla varustettu listaus tarjoaa sellaista tietoa, jota ostajat hakevat jo varhain: kuinka tilava se on, miltä sen sisä-ja ulkopuoli näyttävät jne.

Lisää Asiakkaita
Valtakunnallisen Kiinteistönvälittäjäliiton mukaan lähes kolme neljäsosaa (73 prosenttia) myyjistä luettelee kotinsa todennäköisemmin videota käyttävän kiinteistönvälittäjän kanssa. Tämä johtuu osittain siitä, että mukaan lukien omaisuuden listaus video osana pakettia osoittaa potentiaalisille asiakkaille, että voit mennä ylimääräistä mailia heille. Videoiden näyttäminen erottaa sinut myös kilpailijoistasi. Kiinteistönvälittäjä Brian Lewis sanoi animoton haastattelussa, että” olemme persoonallisuusvetoisilla markkinoilla”, ja video on tehokas työkalu, jonka avulla voit korostaa persoonallisuuttasi.

Tapoja käyttää videota Kiinteistömarkkinoinnissa
Videota voidaan käyttää markkinointistrategiassasi monin tavoin. Alla on viisi tyyppisiä videoita voit luoda houkutella enemmän asiakkaita, myydä enemmän ominaisuuksia, ja saada nimesi siellä.

Video Bio
Kuten Brian Lewis mainitsi, kiinteistöt ovat persoonallisuusvetoisia markkinoita. Inhimillinen tekijä on erittäin tärkeä myyjän kanssa työskennellessä, ja asiakkaat kaipaavat sitä henkilökohtaista yhteyttä. Lyhyt video bio esitellä itsesi on hyvä tapa erottaa itsesi miljoonia muita kiinteistönvälittäjät ja välittäjät siellä, ja se auttaa mahdollisille asiakkaille ymmärtää, miksi heidän pitäisi valita työskennellä kanssasi.

Kiinteistöjen Listaus Video
Jälleen, omaisuuden listaus video on hyvä tapa houkutella alustavia tiedusteluja. Video vie sinut askeleen pidemmälle valokuvia, näyttää tarkempia ulottuvuuksia ja voit esitellä omaisuutta sujuvasti ja realistisella tavalla.

Neighborhood Tour Video
Jos teet videota kiinteistöstä, miksi lopettaa siihen? Ostajat ovat kiinnostuneita tutustumaan myös ympäröivään naapurustoon. Ammu yksinkertainen video, joka korostaa kaikki naapuruston mukavuudet, mukaan lukien yksityiskohdat puistot ja virkistys, koulujärjestelmä, ostokset, ruokailu, julkinen liikenne, ja paljon muuta.

Suositteluvideo
Jaa ylistävät arvostelut videon muodossa. Sinulla on paljon työtä, jos teet tapana pyytää asiakkaita ampua lyhyitä haastatteluja korkeimmissa kohdissa niiden osto tai myynti matka. Joitakin suuria kysymyksiä kysyä ovat:

Millainen tämä prosessi on ollut sinulle?
Miten voit juuri nyt?
Suosittelisitko minua ystävälle ja miksi?
Vinkkejä ja UKK-Video
Saatat pitää tällaista videota eräänlaisena ” vlogina ”tai” videoblogina.”Osoittaaksesi olevasi asiantuntija alallasi, tee lyhyitä selitysvideoita tai-videoita, joissa vastataan joihinkin useimmin esitettyihin kysymyksiisi. Sekä nykyiset että potentiaaliset asiakkaat arvostavat näitä tietoja suuresti.

Vuonna 2017 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että lähes puolet (47%) markkinoinnin ammattilaisista julkaisee kuukausittain neljä tai useampia markkinointivideoita. Internet on tulossa yhä visuaalinen väline joka päivä; hypätä video markkinointi vankkuri edistää kiinteistöbisnes tai jäädä pölyyn.