Greta Thunberg: todellinen ympäristö-ja naisten oikeuksien puolestapuhuja

Greta meni jopa niin pitkälle, että haastoi maailman johtajat ryhtymään välittömiin toimiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Hän on tarkka kuvaus siitä, miten naiset voivat nousta seisomaan, ei vain itsensä vaan myös muiden vuoksi.

Greta on näyttänyt maailmalle, että naisilla ja nuorilla on sananvaltaa maailmassa. He voivat hyödyntää taitoaan puhua ilmastotekojen puolesta. Pandemiankin keskellä voimme yhä nähdä yhä enemmän edistyksellisiä liikkeitä ympäri maailmaa. Nuoret yksilöt ja tytöt johtavat suurinta osaa liikkeistä.

Tässä on lista joistakin asioista, joita Greta on saavuttanut pyrkiessään suojelemaan ympäristöä ja ajamaan naisten oikeuksia.

Greta Tapasi Malalan
Helmikuussa 2020 Greta tapasi ihmisoikeusaktivisti Malala Yousafzalin. 23-vuotias Malala opiskelee Oxfordin yliopistossa politiikkaa, filosofiaa ja taloustiedettä. Kaksikko tapasi keskustellakseen ilmastonmuutoksesta.

Molemmat ampuivat viime vuosina maailmanlaajuisen tunnustuksen korkeuksiin. Thunberg johtajuudestaan ilmastoaktivistina, Malala puolestaan ihmisoikeus-ja koulutuskysymysten ajajana.

Malalan ja Gretan Tapaaminen kannusti entistä enemmän nuoria tyttöjä ja naisia nousemaan esiin ja ajamaan muutosta. Ei vain ilmaston ennallistamisen vaan myös sukupuolten tasa-arvon puolesta. Naisten oikeuksien ongelman pitäisi olla selkeämpi ja ymmärrettävämpi, ja siitä, mitä nainen voi kohdata nykymaailmassa, pitäisi kertoa. Ja mitä näkyy sivustolla GradesFixer voi toimia hyvää tietoa muodossa ilmainen essee esimerkkejä, jotka paljastavat tällaisen ongelman naisten oikeuksia. Tällaiset aiheet ovat viime aikoina tulleet ajankohtaisiksi nuorten opiskelijoiden teoksissa. Molemmat naiset toimivat inspiraationa pitkään hiljentyneelle nuorukaiselle.

Malala on pitkään puolustanut naisten oikeutta saada koulutusta. Vuonna 2014 hänestä tuli nuorin nainen, joka on saanut jalon rauhanpalkinnon. Vuosina 2019 ja 2020 Greta oli ehdolla Nobelin palkinnon saajaksi työstään, joka käynnisti maailmanlaajuisen ilmastokoululakkoliikkeen.

Hän Perusti ”Fridays For Future”
Greta Thunberg saavutti maailmanlaajuista huomiota Fridays for Future (joka trendasi #FridayForFuture), kansainvälinen ilmastonmuutosliike, joka alkoi vuonna 2018, Kun Greta oli 15 vuotta vanha.

Julkaistuaan kuvia, joissa hän protestoi toimettomuutta vastaan ilmastonmuutoksessa Ruotsin valtiopäivien ulkopuolella. Tuhannet nuoret ympäri maailmaa alkoivat osoittaa mieltään hallituksiaan vastaan.

Hän On Jo Puhunut Kahdessa Yhdistyneiden Kansakuntien Huippukokouksessa
Ei sitä joka päivä näe nuorta tyttöä YK: n puhujakorokkeella puhumassa eri maiden johtajille.

Thunbergilla oli kuitenkin näyttämö itsellään vuoden 2018 YK: n COP24-ilmastokokouksessa Puolassa. Hän puhui myös YK: n ilmastotoimien huippukokouksessa New Yorkissa, jossa hän kertoi maailman johtajille tarkkailevansa niitä.

Ilmastokokoukseen huipentuneet keskustelut johtivat siihen, että lähes 200 maata kannatti Pariisin ilmastosopimusta ohjaavia sääntöjä.

Thunberg Johti Kaikkien Aikojen Suurinta Ilmastorallia
Ennen YK: n ilmastokokousta syyskuun maailmanlaajuiseen Ilmastolakkoon osallistui yli 6 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa.

Greta marssi New Yorkissa ja puhui tuhansille protestanteille ilmastonmuutoksen vastaisista toimista.

Miksi nykymaailmassa on tärkeää huolehtia naisten oikeuksista ja ilmastonmuutoksesta?
1. Lumikilpikonnat, leopardit ja jääkarhut ihastuttavat
Ilmastonmuutoksen vuoksi näiden eläinten on vaikea löytää ruokaa, suojaa ja ne voivat jopa kuolla.

2. Koralli riutat ovat kauniita
Koralli riutoilla elää erilaisia kaloja. Ne kuitenkin menettävät värinsä ja kuolevat yhä nopeammin. Syynä on valtamerten happamoituminen, joka johtuu liian suuresta HIILIDIOKSIDIMÄÄRÄSTÄ ilmakehässä.

3. Se vaikuttaa kaikkiin riippumatta siitä, missä päin maailmaa asumme
Ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin, oli sitten musta, valkoinen tai aasialainen. Sitä tapahtuu kaikkialla; Afrikassa, Euroopassa, Aasiassa jne.

Maailmalla koetaan jo äärimmäistä säätä, joka on vaikuttanut monien ihmisten toimeentuloon eri puolilla maapalloa.

4. Sukupuolten Tasa-Arvo Vähentää Köyhyyttä
Köyhyysaste on korkeampi nuorten tyttöjen keskuudessa. Mutta jos me tarjoamme tytöille yhtäläiset mahdollisuudet koulutukseen ja työpaikkoihin kuten pojille, niin kuilu pienenee. Sukupuolten tasa-arvoon panostaminen on tehokas ja kestävä tapa vähentää köyhyyttä.

5. Naiset Kohentavat Taloutta
Se ei ole salaisuus: naisten osallistuminen talouteen on hyödyllistä maan taloudelle. Naisten pitäisi työskennellä ja johtaa yksittäisiä yrityksiä ja järjestöjä. Miesten ja naisten palkkaero maksaa taloudelle.

6. Ilmastonmuutostoimet merkitsevät parempaa elämää tuleville sukupolville
Olemme onnekkaita saadessamme elää maailmassa, joka on täynnä luonnon tuomaa kauneutta. Mutta mitä enemmän laiminlyömme planeettaamme, lapsiamme ja kaikkia tulevia sukupolvia, ei tule olemaan yhtä onnekkaita.

Päätelmä
Vaikka jotkut henkilöt, kuten Trump ja Putin, kritisoivat Gretaa, hän ei ole koskaan luovuttanut. Hän kampanjoi edelleen ilmastonmuutoksen ja naisten oikeuksien puolesta.

Hän näyttää jokaiselle nuorelle, että pienellä rohkeudella ja päättäväisyydellä he voivat saavuttaa mitä tahansa. Greta opettaa myös, että olemme vastuussa todellisuudestamme, joten meidän on valittava, mikä on oikein. Ei vain meille, vaan meidän elokuvasukupolville.