Asuntolaina lainanantaja UWM drops bitcoin maksut suunnitelma, toistaiseksi

UWM julkisti elokuussa suunnitelmansa ottaa kryptovaluutat käyttöön ja aloitti pilottiprojektin, jonka avulla tietty määrä asuntolainan haltijoita voi alkaa maksaa lyhennyksiä pian sen jälkeen. Siirto osui otsikoihin tuolloin, koska se oli teollisuuden ensimmäinen, ja crypto puolestapuhujat toivoivat, että se olisi toinen askel kohti massadoptiota. Mutta mukaan UWM toimitusjohtaja Mat Ishbia, ei vain ole tarpeeksi kiinnostuneita asiakkaita, jotta se kannattaa.

”Koska nykyinen yhdistelmä lisäkustannuksia ja säädin epävarmuus crypto tilaa, olemme päätelleet emme aio laajentaa pidemmälle pilotti a tällä kertaa”, hän kertoi CNBC haastattelussa.

UWM on Yhdysvaltain toiseksi suurin asuntolainoittaja Quicken-lainojen jälkeen, vaikka se ei ole kotitalouden nimi. Yhtiö toimii pelkästään tukkukanavien kautta, mikä tarkoittaa, että se työllistää lukuisia välittäjiä, jotka auttavat yhdistämään asiakkaat asuntolainoihin.

Ishbia kertoi CNBC: lle, että yhtiö oli kokeillut pilottinsa aikana kolmea eri kryptovaluuttaa – bitcoinia, Ethereumia ja Dogecoinia – ja kohdentanut useita erityyppisiä lainanottajia nähdäkseen, miten prosessi toimisi. Yhtiö hyväksyi kaikkien aikojen ensimmäisen kryptolainansa maksamisen syyskuussa, ja viisi muuta seurasi lokakuussa.

Ishbia kuitenkin sanoi CNBC: lle, että kysyntää ei yksinkertaisesti ole. Vaikka jotkut lainanottajat pitivät ideasta ja ajattelivat, että se oli ”cool”, pystyä transact crypto vain ”ei ollut kuljettaja”, hän sanoi.

Kryptoperusteisten asuntolainojen lyhennysten kysynnän puute on ehkä osoitus siitä, mitä monet kryptovaluuttojen vastustajat väittävät – että kryptoninkäyttäjät näkevät sen ensisijaisesti sijoituksena eikä rahan korvaamisena. Kryptovaluuttojen hinnat ovat nousseet tänä vuonna huimasti, mutta valtaosa kaupoista on edelleen kauppoja sen sijaan, että ihmiset ostavat ja myyvät tavaroita tai maksavat palveluista. Se ei tarkoita sitä, että bitcoin ja muut cryptocurrencies ovat huonoja sijoituksia, koska monet kannattajat väittävät, että ne ovat enemmän arvo kuin valuutta kaupankäynnin. Ja tietysti bitcoinin arvo on tänään yli viisinkertainen siihen verrattuna, mitä se oli viime vuonna tähän aikaan. Ethereum puolestaan on yli 10 kertaa.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen ja SEC: n puheenjohtaja Gary Gensler ovat molemmat sanoneet tänä vuonna, ettei heillä ole suunnitelmia rajoittaa kryptokauppaa. Presidentti Joe Bidenin ehdottama infrastruktuurilaki sisältää kuitenkin uusia raportointivaatimuksia ”kryptovaluuttojen välittäjille”. Nämä vaatimukset ovat aiheuttaneet jonkin verran levottomuutta kryptoavaruudessa, ja nimekkäät toimijat, kuten crypto exchange Coinbase, ja pääomasijoitusyhtiö Andreesen Horowitz, molemmat pyytävät sääntelyviranomaisilta enemmän selvyyttä siitä, mitä ne tarkoittavat.

UWM: lle, jos se olisi jatkanut suunnitelmaansa hyväksyä crypto, uudet viranomaisvaatimukset eivät todennäköisesti olisi vaikuttaneet siihen, koska sillä ei ollut kryptovaluuttoja. Sen sijaan se muutti rahakkeet fiatiksi tapahtumapaikalla. CNBC: n mukaan UWM: n pilottijaksoon osallistuneita kuutta asunnonomistajaa saatetaan nyt kuitenkin verottaa heidän tekemiensä salakauppojen vuoksi.

Inland Revenue Service luokittelee digitaaliset valuutat omaisuudeksi, eli asuntolainan maksu Bitcoinissa on verotettava tapahtuma. Koska siellä on yleensä aina ero, mitä joku maksoi niiden salaus, joka on ”kustannusperuste” ja markkina-arvo, kun he viettävät sitä, että ero voi laukaista tulojen myyntivoitot verot, lisäksi muita veroja, jotka voivat soveltaa, kuten liikevaihtovero.

Shehan Chandrasekera, Verostrategiapäällikkö CoinTracker.io, yritys, joka auttaa asiakkaita seuraamaan kryptosalkkujaan ja hallinnoimaan verovelvollisuuksiaan, kertoi CNBC: lle salaukseen liittyvät verot voivat olla monimutkaisia.

”Yksi asia, että monet ihmiset eivät ymmärrä, että aina kun viettää cryptocurrencies ostaa kupin kahvia, tai minkä tahansa kulutustavara, joka laukaisee myyntivoittoja tapahtuma,” chandrasekera sanoi.

Ei ole selvää, jos mahdollinen verolasku selittää, miksi asunnonomistajat kaihtavat tehdä asuntolainan lyhennyksiä crypto, tai jos niiden haluttomuus johtuu muista syistä.

Olipa asia mikä tahansa, UWM ei sulkenut pois sitä, että jonain päivänä hyväksyisi Crypton uudelleen tulevaisuudessa, ishbian kertoessa CNBC: lle, että yhtiö vain hyllyttää projektin toistaiseksi.

”Jos crypto tulee enemmän valtavirtaa, voimme kääntää sen milloin tahansa”, hän sanoi. ”Osaamme tehdä sen nyt.”