5 Email Marketing Trends Agents Should Watch

Sähköpostimarkkinointi ei ole menossa minnekään lähiaikoina. Emarsysin mukaan 81% pienistä ja keskisuurista yrityksistä luottaa sähköpostimarkkinointiin ensisijaisena asiakashankintakanavana. Lisäksi Benchmark havaitsi, että 63% kiinteistöalan yrityksistä harjoittaa sähköpostikampanjoita, ja 21% yrityksistä aikoo tulevaisuudessa.

Kun sähköpostimarkkinointi kehittyy jatkuvasti ja sillä on ratkaiseva rooli kiinteistöliiketoiminnan kasvussa, edustajien on pysyttävä ajan tasalla kaikista suuntauksista, jotka voivat vaikuttaa heidän sähköpostimarkkinointistrategiaansa.

Tässä on viisi email markkinointi trends agents pitäisi katsella tulevana vuonna.

1. Lisää personointia
Enemmän kuin koskaan, nykypäivän potentiaaliset asiakkaat haluavat saada henkilökohtaisia sähköposteja. Personoidut sähköpostit saavat asiakkaat tuntemaan olonsa erityiseksi, ja he erottuvat postilaatikoissaan, mikä tarkoittaa, että he avaavat ne todennäköisemmin. Ilman personointia, asiakkaat voivat löytää sähköpostit merkityksetön ja sivuuttaa ne.

Personoidut sähköpostit voivat myös tuottaa enemmän tuloja verrattuna ei-personoituihin sähköposteihin. Adestran ja IDM: n (Institute of Direct and Digital Marketing) raportti paljasti, että 56% markkinoijista uskoo, että sähköpostimarkkinoinnin Personointi voi lisätä myyntiä.

Personoinnin kehittyessä agenttien on ylitettävä perustaktiikat, kuten vastaanottajan etunimen käyttäminen sähköpostissa.

Mikrosegmentoinnin avulla agentit voivat sukeltaa syvemmälle personointiin. Jakamalla sähköpostiluettelonsa niche segmentteihin perustuen kuluttajatietoihin, agentit voivat toimittaa erittäin yksilöllisiä sähköposteja, jotka näkymät löytävät asiaa ja jännittävää.

Esimerkiksi sen sijaan, että lähetettäisiin massasähköpostia, joka sisältää kaikki kiinteistöluettelot, agentit voivat kohdistua tiettyihin, potentiaalisiin asiakkaisiin, joilla on vain niihin liittyvät kiinteistöluettelot. Jos he haluavat kohdistaa asunnonostajat koiriin, he voivat päivittää niitä viimeaikaisilla kotilistoilla, jotka sijaitsevat lähellä koirapuistoa tai joissa on aidattu piha.

2. Vuorovaikutteisuus
Ihmiset saavat päivittäin satoja sähköposteja. Luovuuden ja vuorovaikutteisuuden avulla agentit voivat saada sähköpostinsa erottumaan muista.

Interaktiiviset ominaisuudet, kuten videot ja GIF-Kuvat, ovat yleistyneet sähköpostikampanjoissa. Muita interaktiivisia sähköpostielementtejä ovat animoidut painikkeet, rollover-efektit, käyttäjän ohjaamat kuvakarusellit, gallupit, kyselyt ja haitariominaisuudet, joilla pitkänmuotoiset sähköpostit saadaan tiiviimmiksi.

Agentit voivat harjoittaa ja valloittaa asiakkaita sisällyttämällä enemmän interaktiivisia ominaisuuksia sähköposteihin, lisäämällä klikkausnopeuksia ja tuloksia.

3. Keskustelevampi sävy
Aiempina vuosina virallinen sävy ja ääni olivat vakiovarusteita sähköpostimarkkinointikampanjoissa. Rento millennials tulossa merkittävin kuluttaja demografinen, markkinoijat ovat nyt siirtymässä enemmän rento ja epävirallinen ääni.

Sen sijaan, että agentit kuulostaisivat robotilta, heidän pitäisi omaksua sähköposteihinsa keskustelevampi sävy. Heidän tulisi ottaa huomioon kohdeyleisönsä ja puhua heille suoraan.

Agenttien ei myöskään pitäisi pelätä antaa persoonallisuutensa loistaa sähköpostin kautta. Huumori ja leikkisyys on heille erinomainen tapa tehdä sähköposteista nautinnollisia ja esitellä henkilöbrändiään.

Agentit voivat kokeilla A / B testaus niiden sähköpostit nähdä, mitkä tuottavat parempia tuloksia.

4. Tekoäly
Tekoäly on nousussa, ja se tehostaa sähköpostimarkkinointia. Statistan mukaan 41% markkinoijista oli samaa mieltä siitä, että tekoälyn (AI) käyttäminen sähköpostimarkkinoinnissa auttoi parantamaan yrityksen tuloja. Muita AI: n käytön etuja sähköpostimarkkinoinnissa ovat parannukset klikkausnopeuksissa, avoimissa hinnoissa ja toimitettavuudessa.

Tekoäly pystyy paikantamaan trendejä ja ennustamaan tulevaisuudentarpeita. Näin agentit voivat ymmärtää asiakkaitaan paremmin ja muokata sähköposteja asiaankuuluvalla sisällöllä.

Agentit voivat esimerkiksi kohdistaa potentiaalisille asunnonostajille tiedotteen, joka sisältää vinkkejä ostoprosessista. Tai he voivat lähettää vuosia sitten kotinsa ostaneille mitä tahansa tietoa nykyisistä markkinoista ja muusta sisällöstä, joka voi saada heidät harkitsemaan omaisuutensa myymistä.

Tekoälyn avulla agentit voivat lähettää henkilökohtaisempia sähköposteja, jotka johtavat suurempaan sitoutumiseen potentiaalisilta asiakkailta.

5. Mobiilioptimointi
EmailMonday kertoo, että mobiilisähköpostin osuus sähköpostin avaamisesta on jopa 77 prosenttia, ja Statista paljastaa, että älypuhelinten käyttäjien määrä maailmassa kasvaa 3,8 miljardiin vuoteen 2021 mennessä. Agenteilla ei ole enää varaa sivuuttaa älypuhelimia ja tabletteja sähköpostin markkinointikampanjoita luodessaan.

Kun huikea määrä näkymiä Lukea sähköposteja mobiililaitteissa ja tablet-laitteissa, edustajien on varmistettava, että heidän sähköpostit reagoivat kaikenkokoisiin näyttöihin. Vastaanottajien pitäisi pystyä katsomaan niitä helposti ilman ongelmia älypuhelimillaan.

Agentit, jotka eivät tee sähköposteja mobile responsiivinen riski lasku sitoutumista ja peruuttaa tilauksen korko.

Käyttämällä trends etukäteen email markkinointi
Sähköpostimarkkinointi on yksi parhaista tavoista, joilla agentit voivat sitouttaa nykyisiä ja potentiaalisia asiakkaita. Siksi agenttien on pidettävä silmällä trendejä, kuten personointia, vuorovaikutteisuutta, tekoälyä ja muita, jotka edelleen muokkaavat sähköpostimarkkinointia. Soveltamalla oivalluksia näistä suuntauksista auttaa agentteja saavuttamaan erinomaisia tuloksia sähköpostimarkkinoinnissa.